VUODEN AUTTAJAKSI ENSIMMÄISTÄ KERTAA VAPAAEHTOINEN!

Suomen Kipu ry:n jäsenet ovat valinneet vuodesta 2003 lähtien Vuoden auttajan. Aina aiemmin valituksi on tullut hoitohenkilökunnan edustaja, mutta tänä vuonna valinta osui ruohonjuuritason puurtajaan, vapaaehtoistyöntekijä Soile Koposeen. Koponen on Suomen Kipu ry:n Jyväskylän aluevastaava, joka on vetänyt vuosien ajan nopeasti kasvanutta aktiivista vertaistukiryhmää sekä moderoinut Suomen Kipu ry:n vertaistukiryhmää Facebookissa.

Soile Koponen, Vuoden auttaja 2014

Soile Koponen, Vuoden auttaja 2014

Valoisa Soile Koponen sairastaa laajalti levinnyttä neuropaattista kipua, mutta tästä huolimatta käy töissä. Osatyökyvyttömyyseläkeläisen illat kuluvat pientä käsityöverkkokauppaa pyörittäessä. “Korujen tekeminen on tärkeä tapa pitää ajatukset poissa kivusta”, hän sanoo. ”Työkyvyn menetys, taloudelliset vaikeudet, taistelut viranomaisten kanssa, harrastuksista luopuminen ja ystäväpiirin supistuminen masentavat monet. Vertaistuki on tällaisessa tilanteessa upea kantava voima”, aurinkoinen Koponen summaa. ”Monet ansaitsisivat minun saamani tunnustuksen paremmin kuin minä. Katson, että osa siitä kuuluu jokaiselle, joka on joskus auttanut toista ihmistä.”

Tempur on aikaisempien vuosien tapaan mukana ja tulee palkitsemaan vuoden auttajan myöhemmin julkistettavassa tilaisuudessa.

Suomen Kipu ry on pitkäkestoisesta kivusta kärsivien, heidän läheistensä ja hoitohenkilökunnan valtakunnallinen etu- ja yhteistyöjärjestö, joka on toiminut vuodesta 1992. Suomen Kipu ry kehittää ja järjestää kipukroonikoiden vertaistukitoimintaa, tiedottaa kipuun ja kivunhoitoon liittyvistä asioista, toimii kipukroonikoiden etujen valvojana sekä edistää kipukroonikoiden itsenäisen toiminnan ja osallistumisen edellytyksiä.

11086585_10206158034460234_1867283362_oLisätietoja:    jyvaskyla@suomenkipu.fi, p 050 401 9610
Suomen Kipu ry: toimisto@suomenkipu.fi
Kaisa Hirn, järjestökoordinaattori p: 045 129 070

 

Julkaistu 25.3.2015/oe