Kipupuomi 1/2016

Seuraava Kipupuomi ilmestyy lähiaikoina!

Seuraavassa lehdessä muun muassa tuhti tietopaketti kokemuskoulutuksesta ja asiaa päivystyspoliklinikoista ja kipuhaasteesta.

Kipupuomi 1/2016

Kirsi Marjaana Räsänen: Iskee kuin miljoona volttia

“En koskaan uskonut päätyväni tähän. Lentämään yli käenpesän. Mutta tässä sitä istutaan, yleissairaalapsykiatrian osastolla 4 ja odotellen ylihuomista. Silloin päähän ladataan taas sähköä.”

Outi Elo: Kivun räjähtävät kasvot

“14 vuotta sitten elämäni muuttui. Onneksi en tuolloin tiennyt, miten kaikki kiepsahtaisi päälaelleen.”

Anna Giss: Kokemuskoulutus

“Minusta piti tulla opettaja. Minusta piti tulla sairaanhoitaja. Minusta tulikin pitkäaikaissairas, joka opettaa sairaanhoitajia.”

Soile Koposen kolumnisarja Tabut jatkuu osalla 4: Pelko

“Vanha vitsi krapulapäivistä sanoo: “Ensin minä pelkäsin, että minä kuolen. Sitten minä pelkäsin, että en kuolekaan.” Kipuhmisille vitsi on hyytävää todellisuutta.

Tarja Käsmä: Kipu jonka tunnen

“Ojalan väitöskirjan mukaan kipu ymmärretään myös kokemuksena, joka on enemmän, kuin pelkkä epämiellyttävä tuntemus. Tuntemuksen ohella kokemukseen kuuluu erilaisia tunteita, uskomuksia ja asenteita sekä kipua kokevan elämäntilanne. Merkityksellistä on se kuinka yksilö reagoi kipuun ja minkä merkityksen hän kivulle elämässään antaa (Ojala 2015.)”

Pertti Latvala: Kun on syytä soittaa hätäkeskukseen

“NouHätä, jos osaat asioida Hätäkeskuksen kanssa, soita 112. Myös terveysneuvonta, puh. 09-31010023, auttaa Hätäavun pyytämisessä”

Mukana myös uuden vertaisryhmän vetäjän kertomus liittymisestä jäseneksi ja halusta tulla mukaan toimintaan aktiivisesti. Lisäksi tietoa ActiveMedi-kortista sekä uudesta Sense-mobiilisovelluksesta kivun seurantaan. Tietoa aluejaostojen toiminnasta. Ja paljon muuta.

**************************

Kipupuomi on Suomen Kipu ry:n jäsenlehti. Liity jäseneksi nyt, niin saat muiden jäsenetujen lisäksi tämän ja seuraavat lehdet suoraan kotiisi. Alkuvuonna liittyneille on varattu myös viime vuoden numero 4/2015 osana tervetuloa pakettia (jossa on myös mm. Krokko, kroonisen kivun ensitieto-opas) liittymislahjaksi.

Liittymällä jäseneksi olet mukana tukemassa toimintaa ja saat mahdollisuuden vaikuttaa. Jäsenmaksu on vain 17€ vuodessa.