Kivun lääkkeettömiä hoitomuotoja -esite on ilmestynyt

Suomen Kipu ry:n uusi esite Kivun lääkkeettömiä hoitomuotoja ilmestyi 18.3.2016.

lääkkeettömät hoitomuodotVuonna 2015 on julkaistu kauan odotetut kivun Käypä hoito -suositukset, johon myös Suomen Kivulta pyydettiin kommentteja. Käypä hoito -suosituksessa korostuvat inhimillinen, yksilöllinen ja lääkkeetön kivunhoito.

Esitteeseen on koottu kipukroonikoiden käyttämiä lääkkeettömiä kivunhoidon vaihtoehtoja, joiden vaikutuksista on tutkittua tietoa ja jotka löytyvät myös Käypä hoito -suosituksissa. Tavoitteena on, että kipukroonikko löytää itselleen mielekkäimmät tavat hoitaa kipuaan yhteistyössä moniammatillisen terveydenhuollon tiimin kanssa.

Esitteen on kirjoittanut Maarit Mygrijev ja sitä voi tilata sähköisellä lomakkeella

 

2 kommentti

  1. Kyllä koviin kipuihin on riittävä hoito annettava myös lääkkeen muodossa. Lääkekannabiksen käyttöä lisättävä oleellisesti myös kipulääkkeenä.

  2. Minä sain avun motoriselle aivokuorelle asennetusta kipustimulaattorista. Nyt on menossa jo kolmas akku, joka vaihdettiin Töölön neurokirurgisella tässä kuussa. Lääkkeistä en kuitenkaan päässyt kokonaan eroon vaan joudun vielä käyttämään joitakin kipulääkkeita sekä kohtaukseen voimakkaampia päivytyksessä piikkeinä. Onneksi äärimmäisen harvoin.

Kommentointi ei ole käytössä.