Teksti ja kuvat: Soile Koponen

Jos on välttämätöntä liikkua rollaattorilla, kulkupeliä kannattaa tuunata. Voit tehdä siitä sekä käytännöllisemmän että hauskemman. Hyvän esimerkin tarjoaa Kaarina Kolin ”formula”. Sen voi todennäköisimmin tavata – missäpä muualla kuin – Kaarinassa. Formula tankataan kahvilassa, vaikka Kaarina on itsekin taitava leipoja. Matkat etenevät monen pysähdyksen taktiikalla.

Kaarina ja formula 1
Kun kahva on päällystetty lämmittimellä, siihen on mukavampi tarttua. Kirpputorilta löytyi 8 eurolla iso, musta laukku, joka sopii rollaattoriin täydellisesti. Siinä kulkevat ostokset ja muut tavarat. Ison laukun lisäksi mukana on kaksi pienempää laukkua. Jostain laukusta pilkistää aina jokin kirja, koska Kaarina on innokas lukija.

Kaarina ja formula, ohjauspaneeli
Kahvojen väliin on kiinnitetty polkupyörän tanko. Siihen on ruuvattu hyödyllisiä tarvikkeita: soittokello, rannekello ja lamppu. Harjalla Kaarina putsaa lumet renkaista ja laukun päältä. Askelmittari vilistää taskussa.
Kaarina ja formula, kroko ja lukko
Heijastimia killuu rollaattorissa monia. Krokotiili muistuttaa Suomen Kivun Ensitieto-oppaassa esiintyvästä Krokosta. Toisella sivulla heijastimen seurana heiluu pehmoinen koira. Edessä vastaantulijoita piristää nahkainen kukka.
Kaarina ja formula, lukko
Lukko turvaa, että formula löytyy sieltä, mihin sen on jättänyt.
Kaarina ja formula, mansikka
Pieni kauppakassi voi olla näin kiva.
Kaarina ja formula, peili
Moottoripyörän peileistä näkee liikenteen takanapäin – ja tarvittaessa voi tarkistaa omankin edustuskelpoisuuden.
Oletko sinä tuunannut omia apuvälineitäsi jotenkin? Lähetä kuva ja tarina meille tai kommentoi alla.