Vuoden Auttaja 2015 on Heikki Päivike

Suomen Kipu ry palkitsee jälleen Vuoden auttajan

Suomen Kipu ry:n jäsenet ovat valinneet vuodesta 2003 lähtien Vuoden auttajan. Tänä vuonna auttajaksi äänestettiin Potilas- ja sosiaaliapu ry:n puheenjohtaja Heikki Päivike.

Vuoden Auttaja 2015 Heikki Päivike
Vuoden Auttaja 2015 Heikki Päivike

Heikki Päivike on tehnyt uransa isojen järjestöjen tiedottajana ja toimittajana. Potilastyön hän aloitti lähes 40 vuotta sitten tehdessään freelancerina artikkelisarjaa kovista ihmiskohtaloista. Ensimmäistä ”asiakastaan” hän auttoi jo 1975 avustamalla häntä kansaneläkkeen haussa.

Heikki Päivike on yksi Potilas- ja sosiaaliavun perustajajäsenistä ja hän on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana yli 10 vuotta. Vuodesta 2011 lähtien Potilas- ja sosiaaliapu ry on tehnyt Suomen Kivun kanssa järjestöyhteistyötä ja Päivike on vuosia ollut aktiivinen kumppanimme kipupotilaiden oikeuksien ajajana. Hän on auttanut lukemattomia Suomen Kivun jäseniä terveydenhuollon hoito-ongelmien kanssa, pitänyt luentoja sekä kirjoittaa säännöllisesti Kipupuomi-lehteen.

Jäsenistö tuntee Heikin jämäkkänä ja suorasanaisena miehenä, joka tuntee terveydenhuollon byrokratian ja potilasoikeuksien sudenkuopat. Hän toimii ruohonjuuritasolla yksilöä auttaen.

Tempur on aikaisempien vuosien tapaan yhteistyökumppanina ja tulee palkitsemaan vuoden auttajan myöhemmin julkistettavassa tilaisuudessa.

Vuoden auttaja 2015 – palkinnon lisäksi Suomen Kipu myöntää kunniakirjoja kipupotilaiden asemaa edistäneille henkilöille ja yhteisöille. Kunniakirjan saavat Arto Hannolin, Helsingin aluevastaava; Voitto Järvimäki, anestesiologian erikoislääkäri; Eija Kalso, kivunhoidon professori; Kristiina Kokkonen, fysiatrian erikoislääkäri; Jussi Laitinen, sosiaalityöntekijä; Timo Miettinen, fysiatrian erikoislääkäri; Kaisa Nevanperä; Tapio Ojala, omt fysioterapeutti; Sari Parviainen, Helsingin entinen aluevastaava; Leena Perttu, Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea -adressin aloittaja; Terhi Runsio, kipupsykologi; Olli Sovijärvi, lääkäri. Lisäksi kunniamaininnan saa Pirkanmaan erikoiskuntoutus.

Suomen Kipu ry on pitkäkestoisesta kivusta kärsivien, heidän läheistensä ja hoitohenkilökunnan valtakunnallinen etu- ja yhteistyöjärjestö, joka on toiminut vuodesta 1992. Suomen Kipu ry kehittää ja järjestää kipukroonikoiden vertaistukitoimintaa, tiedottaa kipuun ja kivunhoitoon liittyvistä asioista, toimii kipukroonikoiden etujen valvojana sekä edistää kipukroonikoiden itsenäisen toiminnan ja osallistumisen edellytyksiä.

Lataa PDF tästä linkistä.

Lisätietoja:

Suomen Kipu ry
Kaisa Hirn, järjestökoordinaattori
p: 045 355 2825 kaisa.hirn@suomenkipu.fi

1 kommentti

  1. Lämpimät onnittelut!

Kommentointi ei ole käytössä.