vertaistukeaKun samassa elämäntilanteessa olevat auttavat toisiaan, puhutaan vertaistuesta.”Vertaistuki on parasta!” sanovat lääkäritkin. 20.10.2016 Suomessa vietetään ensimmäistä kertaa kansainvälistä vertaistuen päivää. Tervetuloa kipupotilaiden vertaistuen piiriin! Verkkosivuiltamme löytyvät paikallisryhmämme sekä sähköiset keskustelupalstamme.

”Olin aika nuori, kun sairastuin. Siksi ystävissäni ei juurikaan ollut muita sairaita. Lisäksi kaaduin ikään kuin suorilta jaloilta sängyn pohjalle. Minulla itselläni ei ollut kokemusta sairastamisesta. Tällaisessa tilanteessa piti miettiä koko elämä uudelleen. Siinä oli suureksi avuksi tavata ihmisiä, jotka olivat kokeneet edes kutakuinkin samaa.

Vertaistuki edisti uhriutumisen purkamista ja kuntoutumista. Kun näin, mitä pystyivät tekemään ne, jotka olivat tulkintani mukaan huonommassa kunnossa kuin minä, suhteellisuudentajuni kehittyi. Rohkaistuin vaatimaan itseltäni vähän enemmän. Tämä edisti toimeliaisuutta ja kuntoutumista. T. Soile”

Vertaistukiryhmästä voi löytää vaikka ystävän. Näin kävi Annalle.  Lisää Annan tarinasta voit lukea seuraavasta Kipupuomi lehdestä joulukuussa.

 

 

Suomen Kipu ry järjestää vertaistukea jo lähes 40 paikkakunnalla ympäri Suomen sekä ylläpitää mm. useita vertaistukeen keskittyneitä facebook-ryhmiä sekä foorumia. Tule mukaan! http://www.suomenkipu.fi