Kipupuomi 4/2016

Kipupuomi 4 / 2016 kansi

Kipupuomi 4 / 2016 ilmestyy piakkoin.

Luvassa taas tuhti lukupaketti Kipuihmisiltä Kipuihmisille, tukijoille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Lehdessä juttua muun muassa:

Kivun kohtaamista ja hoitoa kentällä erään ensihoitajan silmin, Laura Vuoti

“Jostakin läheltä kuuluva tuttu ääni kiinnittää nopeasti huomioni ohjaten sen toisaalle työpaikan vilkkaasta kahvipöytäkeskustelusta. Ääni on peräisin vyökotelossani olevasta viranomaisverkon päätelaitteesta eli virvestä, joka hälyttää uuden ensihoitotehtävän merkiksi.”

Kirsi Marjaana Räsäsen raportti Vuoden Auttajan palkitsemisesta.

“Potilas- ja sosiaaliapu ry:n puheenjohtaja Heikki Päivike äänestettiin vuoden auttajaksi viime keväänä Suomen Kipu ry:n vuosikokouksessa Helsingissä. Potilas- ja sosiaaliapu ry (POSA) on yhdistys, jonka keskeisin tehtävä on edunvalvontaneuvonta ja vertaistuki maallikko- ja henkilötasolla. Yhdistys on pyrkinyt vastaamaan mahdollisuuksien mukaan terveydenhuollon alati muuttuviin haasteisiin. ”

Järjestöpiste Kaiku tuo tietoa järjestötietoa sairaalaan

“Järjestöt sairaalassa -hankkeen työntekijät Terhi Niemelä ja Katja Kuusela aloittivat työnsä maaliskuussa 2016. Heti toukokuussa hanke avasi järjestöpisteen Oulun yliopistolliseen sairaalaan. ”

Me löysimme toisemme,
Anna Giss ja Saara Niemi

“Sairastuminen ei ole koskaan odotettu, eikä onnellinen tapahtuma elämässä- kuten vaikkapa perheen perustaminen tai naimisiin meneminen. Sairastuessa lähes koko elämä voi heittää kuperkeikan ja monet asiat muuttua. Ihminen saattaa menettää hänelle rakkaita ihmisiä ympäriltään, sillä monelle läheisen sairastuminen voi olla vaikea aihe käsitellä. ”

Yhdistyksen kannanottoja:

Kivunhoidossa otettava kaikki keinot käyttöön

“Suomessa on ajauduttu tilanteeseen, jossa yhä useampi krooniseen kipuun lääkehoitoa saava leimautuu perusterveydenhoidossa narkomaaniksi.”

Kipukroonikoiden lääkkeistä ei saa säästää

“Suomen Kipu on huolissaan hallituksen kaavailemista keinoista säästää lääkekuluissa. ”

Kipupotilas tarvitsee kaiken avun, Soile Koponen ja Jani Köykkä

“Ihmisten kärsimystä tulee lievittää kaikin käytettävissä olevin keinoin. Oleellista on potilaan toimintakyvyn ja elämänlaadun ylläpitäminen. Elämässä tulisi säilyä edes jonkinlainen mielekkyys.”

Lisäksi tietoa rikosuhripäivystyksestä, aluejaostojen juttuja, Lukijakirjoitukisa, Heidis tankar!, Saaran palsta, kirja-arvostelua, Marjan tarina jatkuu ja paljon muuta.

**************************

Kipupuomi on Suomen Kipu ry:n jäsenlehti. Liity jäseneksi nyt, niin saat muiden jäsenetujen lisäksi tämän ja seuraavat lehdet suoraan kotiisi.

Liittymällä jäseneksi olet mukana tukemassa toimintaa ja saat mahdollisuuden vaikuttaa. Jäsenmaksu on vain 17€ vuodessa (Loppuvuosi 2016 puoleen hintaan).

Liity jäseneksi tästä linkistä.