Kipupuomi 1/2017 Kansi

Kipupuomi 1/2017 ilmestyy lähiaikoina.

Luvassa taas tuhti lukupaketti Kipuihmisiltä Kipuihmisille, tukijoille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Lehdessä juttua muun muassa:

Omat tarinat, Anna Giss

”Kivusta ei voi saada ystävää, mutta sen kanssa voi kulkea samalla polulla. Se seuraa kuin leijuva kummitus, kietoutuen välillä sumuverhona ympärillesi, tehden jokaisesta hengenvedosta vaikean.”

Laura Savonen, Kivun mieli

”Pitkäaikaisen kivun kanssa eläminen tarkoittaa valtavaa kriisiä, mihin sopeutuminen on vaiheittain etenevä prosessi. Aluksi mielen valtaa epäusko; voiko tämä olla totta ja eihän tämä voi sattua minulle.”

Mervi Knuuttila, Kipu liikuttaa henkisesti

Psykofyysinen fysioterapia polkuna kivun henkisessä maastossa

”’Yes, I got physiotherapy and it was fine, but nobody asked, how about my soul?’ Kuulin tämän lauseen eräältä italialaiselta naiselta, joka oli toipumassa vaikeasta lonkkaleikkauksesta. Hän oli saanut sinänsä hyvää fysioterapiaa, mutta jäi ihmettelemään miksi kukaan ei kysynyt, miten hän henkisesti voi.”

Carita Ketonen Toiminnanjohtaja & NUTin päätoimittaja, Käsitteet kriisit ja trauma, osaksi elämäntaitoa ja sen hallintaa

”Joitakin aikoja sitten kouluttauduin vapaaehtoiseksi valtakunnalliseksi kriisipuhelinpäivystäjäksi. Se oli ymmärrystä ja suhtautumista lisää avartava koulutus, ja mielestäni sisälsi asioita joita jokaisen kansalaisen tulisi tiedostaa ja ymmärtää myös omassa elämässään. Haluan jakaa ja avata tässä kirjoituksessani tuon koulutuksen oppeja, tärkeiksi kokemani käsitteet. Ne sopivat loistavasti elämäntaidon ja hallinnan työkalupakkiin.”

Lukijakirjoituksissa mm. Elämää ADHD:n kanssa.

…ja paljon muuta.


Kipupuomi on Suomen Kipu ry:n jäsenlehti. Liity jäseneksi nyt, niin saat muiden jäsenetujen lisäksi tämän ja seuraavat lehdet suoraan kotiisi.

Liittymällä jäseneksi olet mukana tukemassa toimintaa ja saat mahdollisuuden vaikuttaa. Jäsenmaksu on vain 17€ vuodessa.

Liity jäseneksi tästä linkistä.