Varalusikoita ja vuosikokousta

Suomen Kipu ry:n väki kokoontui vuosittaisille koulutuspäiville 17.-19.3.2017 Tampereelle Scandic Stationiin.

Kokoustiloja 2017

Ohjelmassa oli luentoja ja vertaistukea aluevastaaville, ryhmän ohjaajille sekä kokemuskoulutuksen parissa vapaehtöistyötä tekeville yhdistyksen arvovaltaisille jäsenille.

Ota Kipu HaltuunPerjantain tervetulotoivotusten jälkeen ohjelmassa oli Helena Mirandan luento. Harvoin luennoilla kysellään ja jutellaan niin paljon kuin nyt tapahtui. Helena on tullut kipuihmisille tutuksi kirjastaan, johon kannattaa tutustua syvemmin. Kirja tarjoaa laaja-alaisesti tietoa kivusta, sen kanssa elämisestä sekä hoitamisesta.

Luennon jälkeen ilta kului muiden aktiivien kanssa keskustellessa.

Lauantai alkoi pienryhmätyöskentelyillä. Työpaja- ja ideariihiä oli suunniteltu eri vaiheessa ja eri vapaaehtoistyötä tekeville. Siinä missä vanhat konkarit jakoivat ajatuksiaan kokemuspohjalta, uudet tutustuivat syvemmin toimintaan ja saivat apua ryhmän käynnistämisestä sekä muissa perusasioissa. Kokemusasiantuntijat taas miettivät hyvin käytännönläheisesti, miten täyttävät oman osansa tässä kokonaisuudessa, jossa haetaan apua kipuihmisille niin monilla eri tavoin.

Kokoja Tampere 2017

Iltapäivällä oli yhdistykselle tärkeän vuosikokouksen aika. Omat kokemukseni vuosikokouksista vaihtelevat parin tunnin pyrähdyksistä jopa 5-6 tunnin loputtomaan asioista keskustelemiseen. Tämän vuoden kokous suorastaan huokui yhtenäisenä rintamana eteenpän menemisen intoa ja yhteisiä näkökantoja. Kun päätöksiin voidaan kirjata “yksimielisesti” antaa se vahvan signaalin hyvästä hengestä ja halusta tehdä asioita yhdessä.

Kokouksen päätteeksi julkistettiin uudet kunniajäsenet ja ensimmäinen erä aluejaostojen valitsemia Vuoden Auttaja kunniamaininnan saaneita. Tänä vuonna on Suomen Kipu ry:n juhlavuosi, joten mitään pääpalkintoa ei jaettu. Aluejaostot muistivat kunniakirjoin heille tärkeiksi muodostuneita yhteistyö- ja auttajakumppaneitaan. Kunniakirjoja tullaan jakamaan myöhemmin lisää.

Kunniajäsenyyden saivat yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Liisa Jutila, sekä viime vuonna Vuoden Auttajaksikin valittu POSA:n Heikki Päivike.

Kun muut pääsivät jo hetkeksi lepäämään ennen illan yhdessäoloa, kokousti vasta valittu hallitus vielä hetken, järjestäytyen ja tutustuen. Saimme jälleen kerran ilolla todeta, miten toiminta vetää mukaansa jatkuvasti uusia nuoria, sekä jaksaa edelleen kiinnostaa myös vanhoja konkareita. Näistä syntyy sellainen yhteistyö, jolla saadaan aikaiseksi suuria asioita vertaistuen sekä kipusairauksien tunnettavuuden eteen.

Jyrki Muurinaho luennoi
Koulutuspäivien päätteeksi kuunneltiin Jyrki Muurinahon luento. Jyrkin kanssa pari tuntia kului kuin siivillä. Keskustelevaa luentoa oli hieno seurata vielä kahden vauhdikkaan päivän jälkeenkin.

Jyrki Muurinaho, luento

Kotiin lähdön hetkellä aula täyttyi kaikkensa antaneista, mutta silti nauravista ja toisiaan halaavista vapaaehtoisista. Yhdistyksen tulevaisuus on hyvissä käsissä.

Varalusikka

Yksi varalusikka kassissa ja yli 40 mielessä oli hieno lähteä asemalle ja kotia kohti. Lämmin kiitos kaikille mukanaolleille. Viimeistään syksyllä tavataan yhdistyksen 25 vuotistapahtumassa.

-Jani

Kiitokset kuvista: Outi, Roosa, Heidi K. ja Pertti