Taakankantajat -Kuvia kivusta ja sen kanssa elämisestä

Taakankantajat

Kuvia kivusta ja sen kanssa elämisestä

Suomen Kipu ry:n Jyväskylän vertaistukiryhmän näyttely

 

Paikka: Keskussairaalan Paussi-kahvion aula

Aika: ma 5.11. – 30.11.2018

Avajaiset: ma 5.11. klo 17

Kun ihminen sairastuu vakavasti, hänen koko elämänsä menee uusiksi. Jos hän sairastuu kipuun, hänen on koko ajan paha olla. Lääkitys taittaa kivulta kärkeä, mutta ei vie kärsimystä kokonaan pois. Kipupotilas saattaa joutua luopumaan työstään ja harrastuksistaan. Arkisetkin asiat – kuten pukeutuminen, peseytyminen ja ruoanlaitto – käyvät ongelmallisiksi. Perhe-elämä on neuvoteltava uusiksi. Ystävyyssuhteet joutuvat myllerryksiin. Taloudelliset vaikeudet tulevat vastaan. Uni ei tule tai pysy. Keskittymiskyky heikkenee, ja muisti pätkii. Kykenemättömyys ahdistaa. Voinnin kehittyminen pelottaa. Masennus hiipii luo. Selviytyäkseen tästä kaikesta kipukroonikko tarvitsee paljon voimia – yhä uudestaan ja uudestaan.

Käsittelemme näyttelytöissämme näistä vaikeuksista kumpuavia tuntemuksia.

Vertaistukiryhmämme kokoontuvat Jyväskylässä ja Muuramessa kerran kuussa. Tarjoamme kuuntelijoita, tukea, neuvoja, asiantuntijaluentoja ja virkistystä kaikille, joiden elämää somaattinen kipu häiritsee.

 

Lisätietoja:

Soile Koponen

Jyväskylän aluevastaava

Suomen Kipu ry

050 4019610

jyvaskyla@suomenkipu.fi tai soile.koponen@gmail.com