Puheenjohtajistolta: Lääkekannabiksen käyttö osana kipukroonikoiden pitkäaikaishoitoa

Kipukroonikoiden lääkinnällinen hoito on ollut Suomessa viimeaikoina paljon esillä. Sekä opioidit että lääkekannabis ovat saaneet runsaasti palstatilaa mediassa.

Suomen Kipu ry on ottanut lääkekannabikseen kantaa jo aiemmin. Yhdistyksen mukaan lääkekannabishoito tulee toteuttaa terveydenhuoltoalan ammattilaisen valvonnassa ja pysyvässä hoitosuhteessa. Lääkekannabis ei sovellu hoitomuodoksi kaikille kipukroonikoille, mutta sen tulisi voida olla osa hoitokokonaisuutta, jos vaikeista kivuista kärsivä potilas siitä hyötyy.

Jotta lääkekannabishoito on potilaalle turvallista ja tehokasta, yhdistys vaatii, että asiasta tehdään lisää tutkimusta. Lääkekannabiksesta tulisi myös tehdä EU:n yhteinen hoitosuositus sekä yhteiset käytänteet kipukroonikoiden tasavertaisen hoidon toteutumiseksi.

Virpi Paasisalo, puheenjohtaja
Jani Köykkä, varapuheenjohtaja

Suomen Kipu ry

Linkki: Kivunhoidossa otettava kaikki keinot käyttöön

Linkki: Lääkekannabiksen käyttö Euroopassa