Kirjoittaminen on hyvä keino jäsentää itselleen omaa suhdetta kipuun ja kenties niitä muutoksia, joita kipu on tuonut elämään. Pahan olon, raivon ja kivut voi oksentaa paperille, jonka jälkeen saattaa olla helpompi hengittää.

Toisen kirjoittama teksti voi olla itselle helpotus. Toisen kokemuksista voi oppia, saada ahaa -elämyksiä omaan jokapäiväiseen taisteluun kivun kanssa. Joskus pelkkä tieto, ettei ole yksin kivun kanssa, voi olla ratkaisevan tärkeää.

Sinäkin voit ammentaa voimia jäsentemme blogeista. Saatat huomata pieniä tärkeitä ajatuksia, jotka saavat auringon taas paistamaan sinunkin risukasaan.

Jos olet Suomen Kipu ry:n jäsen ja haluat blogisi tälle sivulle ota yhteyttä tiedotus@suomenkipu.fi

Annika- Kohti parempaa huomista
“Olen 34-vuotias, neljälle äiti, rakkaalle vaimo. Kivulle kantaja, kuuntelija, oppilas.”

Jenni Ekoluoma – Uusi selkä
“Blogi kertoo 33-vuotiaan naisen matkasta kohti kivutonta elämää, tämä on tavoite, ison selkäleikkauksen myötä. Astu mukaan pitkälle ja tuskaiselle taipaleelle kohti uutta minuutta.”

Anna Giss – Lusikoita kiitos.
“Vaikeinta on se kaikki muu, mitä sairastaminen pitää sisällään. Ne pieneltä vaikuttavat asiat, joista tuleekin suuria kokonaisuuksia. Kokonaisuudet kun laskee yhteen, ja lisää ne sairastamisen taakkaan, saadaan henkilölle painava kuorma kantaakseen. Kuorma, jonka rasitus ei välttämättä ulotu vain itse sairastavaan henkilöön.”

Arto Hannolin – Karhukuningas
“Blogini kertoo  omasta elämästäni, terveydestäni, harrastuksistani, kuin myös vaikeista asioista. Itse saan kirjoituksilla vapautuksen monesta taakasta ja toivon, että vaikutus on muillekin positiivinen tässä raskaassa maailmassa. ”

Jaana Karmala-Vanamo – Mitä ihmettä
“yleistä ihmettelyä elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta, globaalisti ja paikallisesti. Kirjoitan pseudonyymillä ‘liskonainen‘, jolla on oma tarinansa. Sinnikkäimmät lukijat tarinan löytävät, jos ovat  tarkkana. Kahdentoista vuoden aikana on syntynyt kuutisensataa tarinaa. Liskolandiassa pääset kokemaan koko ihmiselon tunnekirjon, tutustut moniin elinkautisiin sairauksiin ja niiden kanssa pärjäämiseen. Otamme ilolla vastaan uusia elämän ihmeitä ja hautaamme heidät jotka astuvat sen viimeisen kynnyksen yli.”

Pia Kirvesoja – Maalta maalle
“Tämä blogi tulee rönsyilemään, mutta tarkootus olis kertoo suurperheemme maalle muutosta. Ite olen 40 paremmalla puolella oleva, seittemän lapsen äiskä. Maatila on muutaman hehtaarin suuruinen koti jo nyt parille ponille ja tulevaisuudessa osalle perhettämme, ka pari lasta on jo muuttanut pois kotoa. Tervetuloa mukaan!!

Selja Klinga – Elämässätaistelua
“Kerron nyt eka hieman kuka täällä kirjotusten takana sitten on, Olen 31.v nainen ja asun helsingissä.Elämä ei ole mennyt niin kun mä odotin.”

Hanna Kukkonen – Kun kaikki romahtaa
“24-vuotias oululainen, jonka koko elämä meni uusiksi kertaheitolla kesäkuussa 2017. Mitä kaikkea tämä on elämästä vienyt, mistä kaikesta se on tehnyt haastavaa, ja kuinka monista asioista on joutunut luopumaan. Tästä alkoi taisteluni omaa kehoani vastaan, enkä pystynyt edes kuvittelemaan mikä tie olisi edessä. Tervetuloa seuraamaan elämääni! Löydät mut myös instagramista käyttäjänimellä hannavaa”

Mimmi Kyrö – Mimmistiina
“Blogini kertoo elämästäni sen hyvinä ja huonoina hetkinä. Päätavoitteena on kuntoutua lonkan leikkauksista ja tulla hyväksymään leikkauksen jälkitilana tullutta neuropaattista kipua. Myös kivun kokonaisvaltainen hyväksyminen ja kivun pelon lievitys ovat tärkeitä tavoitteita yleisen edistymisen kannalta. Mutta ettei tekstit painottuisi pelkästään siihen, löytyy aiheita mm. kauneudesta, terveydestä jne.” Mimmi

Saara Niemi – Kauriinsilmä
“Nyt on aika rakentaa elämälle uusi alku, uusi pohja. Vahva sellainen. Elämä ei ole koskaan itsestäänselvää. Mitä tahansa voi tapahtua, kenelle tahansa. Koskaan ei tulisi luottaa sanontaan “elämä kantaa.” Niin se ei ole tehnyt, ainakaan minun kohdallani. Silti uskon ja luotan, että tulevaisuuteni tulee olemaan valoisa. Elämäni yhtä arvokas kuin olisi ollut ilman näitä tapahtumiakin.” Saara

Riikka Nieminen – Riikka – kokemusasiantuntija
“Olen vammaisaktivisti ja mielenterveyteni uudelleen löytänyt koulutettu kokemusasiantuntija, sekä Piraattipuolueen Uudenmaan piirin puheenjohtaja. Edustan monessa organisaatiossa asiakkaan ääntä ja olen mukana kehittämässä sekä lakeja että palveluita vastaamaan todellista tarvetta ja sairaan ihmisen arjen kokemusta. Olen ollut myös mukana työstämässä Terapiatakuu-kansalaisaloitetta. Se tulee olemaan ensimmäinen toimiva teko kohti helposti saavutettavaa ja ajoissa ongelmiin tarttuvaa mielenterveystyötä.”


 Heidi Perkonmäki – Ihan oikea elämä
“Vuorokaudessa 24tuntia hyväksikäyttävä Pohjanmaalla vaikuttava mimmi. Takana ratsastusonnettomuus, jonka jäljiltä elämä heitti täydellisen kärrynpyörän.”

Iida Räty – CRPS – Väärään aikaan
“Tervetuloa kurkistamaan nuoren naisen taistelua CRPS- monimuotoinen kipuoireyhtymää vastaan. Olen “taistelun” kerran jo käynyt läpi, mutta mitä sitten kun se iskee uudelleen. Pelko siitä, mitä on edessä on kauheaa. CRPS:n kun on kerran aikaisemmin käynyt läpi, niin mitkä ovat ne voimavarat jotka vievät eteenpäin kohti uutta taistelua.”

Tiia Saukko – Ajatuksia Kivusta
“Olen nuori nainen, jonka elämä on muuttunut täysin tapaturman seurauksena. Minulla on CRPS eli krooninen hermoperäinen kipuoireyhtymä, joka on levinnyt vuosien kuluessa jokaiseen raajaani ja olen menettänyt sen vuoksi työkykyni. Blogini kertoo jatkuvan kivun kanssa kamppailusta ja siitä, että minkälaisia kokemuksia sairaus on tuonut mukanaan, sekä loputtomalta tuntuvasta taistelusta vakuutusyhtiön kanssa.”

Inkeri Uitto – Chronic life of mine
“22-vuotias kahden koiran sekä aviomiehen kanssa elävä nainen, jonka elämä muuttui vaikeiden kipujen sekä niiden lieveilmiöiden vuoksi. Tällä hetkellä arki koostuu selviämisestä päivästä seuraavaan. Sairastamisen myötä jäivät tauolle loppusuoralla olevat sairaanhoitajan opinnot.”

Anne-Mari Valta – Kivun kahdet kasvot
“Olen Suomen Kipu ry:n jäsen ja minulla on blogi nimeltä: Kivun kahdet kasvot. Se kertoo elämästäni kroonisten lantion-ja rakonalueen kipujen kanssa ja niistä huolimatta. Blogissani on myös voimaannuttavia asioita, keinoja selviytymisen kroonisten kipujen kanssa, mustaa huumoria ja elämän pieniä iloja.”