Viisi kättä nyrkissä koskettaa toisiaan pöydän päällä.

Kivusta puhumisen työpaja

Koska:
19.9.2020 @ 10:00 – 12:00
2020-09-19T10:00:00+03:00
2020-09-19T12:00:00+03:00
Kivusta puhumisen työpaja

Aika monella kroonista kipua sairastavalla on kokemuksia siitä, kuinka toiset ei ymmärrä kipua. Se saa aikaan sen, ettei kipua haluta näyttää, eikä siitä kertoa. Tämä tekee kuitenkin ympärillä oleville läheisille kivun ymmärtämisestä entistä vaikeampaa. Läheiset usein haluaisivat auttaa, mutta eivät tiedä miten ja missä tilanteissa voisivat olla avuksi.

Tässä työpajassa on tarkoitus lisätä yhteistä ymmärrystä siitä, mitä tarvittaisiin, jotta kivusta olisi helpompi puhua ja sen kanssa elää yhteistä arkea.

Työpajassa pohditaan mm.

  • Millaiset tekijät auttavat ymmärtämään toista?
  • Mitä tarvittaisiin, jotta kipua olisi helpompi näyttää?
  • Mitä tarvittaisiin, jotta olisi helpompaa näyttää tukea kipua sairastavalle?

Työpajassa aihetta alustavat Suomen Kipu ry:n työntekijä Heidi Krogell, suolistosairauden vuoksi kipuja sairastava Mirka Vilokkinen sekä kipupotilaan puoliso Niina Byrne. Alustusten jälkeen aihetta työstetään tehtäviä tehden ja yhdessä keskustellen.

Mukaan ovat tervetulleita kipua sairastavat ja heidän puolisot, kumppanit, vanhemmat, ystävät ja muut läheiset. Tulkaa yhdessä porukalla!

Työpaja järjestetään Microsoft Teamsissa videoyhteyden kautta. Osallistua voi joko tietokoneella tai mobiililaitteella ja osallistuminen edellyttää kameran ja mikrofonin päällä pitämistä.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen ke 16.9. klo 12 mennessä tästä linkistä.