Suomen kipu ry:ssä toteutetaan vuoden 2020 aikana STEAN:n rahoittama hanke ”Kun kipu koskettaa – vertaistukea verkossa omaisille ja läheisille”. Kesän ja syksyn aikana järjestetään monipuolisesti teemailtoja, vertaistukea sekä toimintaa perheille verkossa.

Jos haluat saada ajankohtaista tietoa läheisille järjestettävästä toiminnasta, tilaa sähköpostiisi uutiskirje, joka ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Kannattaa seurata myös yhdistyksen somekanavia.

Keskiviikkoisin läheisten teema- ja vertaistuki-iltoja Teamsissa

Teemaillat alkavat lyhyehköllä alustuksella tietystä teemasta, jonka jälkeen aihetta työstetään yhdessä keskustellen ja harjoituksia tehden. Näihin iltoihin voi osallistua kameraa ja mikrofonia käyttäen, chatissa kirjoittamalla tai pelkästään kuuntelemalla.

Vertaistuki-illat keskittyvät enemmän vertaisten väliseen keskusteluun ja keskustelua käydään mikrofonit ja kamerat päällä.

Ilmoittaudu iltoihin laittamalla sähköpostia laheiset@suomenkipu.fi, niin saat osallistumislinkin.

Ke 15.7. klo 18:30-20 Vertaistuki-ilta: Sukulaiset

Tule juttelemaan, ovatko sukulaiset sinulle taakka, voimavara vai tukiverkko – vai kaikkia näitä samaan aikaan! Ilta on varattu keskustelulle ja eri näkökulmien esiin tuomiselle.

Ke 22.7. klo 18:30-20 Teemailta: Suru

Läheisen kipu saa aikaan monenlaisia tunteita, mutta tässä teemaillassa keskitytään nimenomaan suruun. Mikä tarkoitus suremisella oikein on ja miten sen kanssa voi pärjätä?

Ke 29.7. klo 18:30-20 Vertaistuki-ilta: Syksy

Kesää on vielä jäljellä, mutta syksy voi jo mietityttää. Tule juttelemaan muiden kanssa, mitä ajatuksia syksyn arkeen palaaminen sinussa herättää.

Pieniä hengähdyshetkiä Instagram Livessä

Hengähdyshetkiin pääset mukaan Suomen Kipu ry:n Instagramissa https://www.instagram.com/suomenkipury/

Vertaistukikävelyt Teamsin välityksellä

Laita mikrofonilliset kuulokkeet korviin ja lähde muiden läheisten kanssa verkon välityksellä yhdessä kävelylenkille. Vaihdetaan kuulumisia, tutustutaan toisiimme ja jutellaan siitä, mikä on päällimmäisenä mielen päällä. Mieli virkistyy, kun saa liikkua ulkona ja jutella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ilmoittaudu mukaan laittamalla sähköpostia laheiset@suomenkipu.fi, niin saat osallistumislinkin. Lähde rohkeasti mukaan!

Ti 21.7. klo 17

Chat-illat Hyvä kysymys-palvelussa

Pe 17.7. klo 19-21 Läheisyys https://www.hyvakysymys.fi/ryhmachat/kipupotilaiden-laheisten-chat-17-7-2020/

Kipu voi saada sairastavan välttelemään kosketusta ja toisaalta kuormittunut tilanne vaikuttaa myös läheiseen niin, ettei hellyys ja seksuaalinen läheisyys ole ihan ensimmäisenä mielessä. Miten sitten toteuttaa läheisyyttä niin, että molemmat voisivat siitä nauttia?

Pe 31.7. klo 19-21 Oman epätäydellisyyden sietäminen https://www.hyvakysymys.fi/ryhmachat/kipupotilaiden-laheisten-chat-31-7-2020/

Jokainen meistä on keskeneräinen, mutta muihin vertailu ja kielteiset kokemukset voivat saada meidät syyttelemään itseämme enemmän, kuin on tarpeenkaan. Tule juttelemaan, millaisia kokemuksia sinulla on omasta epätäydellisyydestä ja miten epätäydellisyyttään voisi oppia hyväksymään.

Oletko kiinnostunut vapaaehtoisena toimimisesta?

Kiinnostaisiko sinua olla mukana suunnittelemassa tai toteuttamassa tätä läheisille tai perheille suunnattua toimintaa? Vapaaehtoistyö voidaan räätälöidä sinun elämäntilanteeseesi sopivaksi ja meiltä yhdistyksen työntekijöiltä sekä muilta vapaaehtoisilta on aina saatavissa tukea! Jos kiinnostuit vapaaehtoistyöstä, laita sähköpostia laheiset@suomenkipu.fi, niin mietitään juuri sinulle sopiva homma.

Omaiset kivun äärellä – Facebook-ryhmä

Jos kaipaat vertaistukea muilta kroonista kipua sairastavien läheisiltä, kannattaa liittyä Suomen Kipu ry:n ylläpitämään läheisten Facebook-ryhmään, jonka löydät osoitteesta https://www.facebook.com/groups/OmaisetKivunAarellaSuomenKipury/ . Ryhmässä voi rohkeasti aloittaa uusia keskusteluita itseä mietityttävistä aiheista.

Lisätietoja hankkeesta ja toiminnasta:


Projektikoordinaattori
Heidi Krogell
heidi.krogell@suomenkipu.fi
045 1173131