Läheisen krooninen kipu voi vaikuttaa arkeen monin tavoin. Suomen Kipu ry järjestää touko-kesäkuussa viisi verkkoteemailtaa kroonista kipua sairastavien läheisille. Illoissa tarjotaan tukea ja tietoa, ja osallistujat pääsevät keskustelemaan kokemuksistaan sekä ammattilaisen että vertaisten kanssa.

Teemailtoihin ovat tervetulleita kroonista kipua sairastavien puolisot, kumppanit, vanhemmat, ystävät ja muut läheiset. Illat alkavat noin puolen tunnin alustuksella, minkä jälkeen jaetaan omia kokemuksia ja vinkkejä. Teemaillat ohjaa toimintaterapeutti Heidi Krogell.

Läheisten teemaillat järjestetään Teamsissa videoyhteyden kautta. Kameraa ei tarvitse pitää päällä. Mikrofonin voi pitää päällä keskustelua varten, mutta kommentointi onnistuu myös chatissa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot heidi.krogell@suomenkipu.fi. Ryhmään pääsee mukaan osallistumislinkillä.

Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma

Ke 6.5.2020 klo 18.30–20
Mistä löytää voimia arkeen?

Läheisen krooninen kipu voi muuttaa arkea monin eri tavoin. Elämä voi alkaa pyöriä kivun ympärillä, eikä arkeen oikein mahdu muuta. Vai mahtuisiko sittenkin?

Ke 13.5.2020 klo 18.30–20
Tunteiden säätely

Viha, pelko, turhautuminen ja yksinäisyys ovat tavallisia tunteita kipupotilaiden omaisilla ja läheisillä. Miten säädellä tunteita niin, että ne eivät käy ylivoimaisiksi?

Ke 20.5.2020 klo 18.30–20
Parisuhteen vuorovaikutus

Vuorovaikutus on puhumista ja kuuntelemista mutta myös pieniä tekoja. Mikä auttaa myönteisen vuorovaikutuksen kehittymisessä?

Ke 27.5.2020 klo 18.30–20
Mistä apua läheisen kipuun?

Krooninen kipu on moniulotteinen sairaus, joka oireilee yksilöllisesti. Kivun hoitaminen ei ole yksinkertaista, mutta onneksi siihen on olemassa paljon erilaisia keinoja. Mistä löytää juuri oikeat keinot?

Ke 3.6.2020 klo 18.30–20
Unta palloon

Arjen kuormituksen keskellä on todella tärkeää saada nukutuksi. Mutta mitä tehdä, kun uni ei tule tai joutuu jatkuvasti heräilemään toisen kipujen vuoksi?