Teemailta: Kipu ja työn muokkaaminen

  • to 2.5.2024 klo 1819:30
  • Verkossa
Henkilö työhanskat- ja haalari päällään. Teksti: teemailta. Kipu ja työn muokkaaminen. To 2.5.2024 klo 18-19:30. Suomen kipu.

Kipu voi vaikuttaa työkykyyn monin eri tavoin. Istuminen ja paikallaan oleminen voi olla haastavaa. Liikkuminen, nostaminen ja kannattelu voi olla kivuliasta. Monesti kipu vaikuttaa myös nukkumiseen ja väsymys voi vaivata työpäivän aikana. Myös keskittymisen, muistamisen ja uuden oppimisen haasteet voivat liittyä kipuoireisiin ja häiritä työssä. Kivun ollessa jatkuvasti läsnä voi mieliala laskea ja työkavereiden kanssa tuntuu hankalalta olla, kun tuntuu, etä kipua täytyy jatkuvasti peitellä.

Työn muokkauksella voidaan kuitenkin vähentää näitä kivun aiheuttamia vaikutuksia. Mutta mistä muutoksista voisi olla apua juuri sinulle ja ne voisi saada toteutumaan? Tästä teemaillasta on mahdollisuus saada ideoita juuri oman työn muokkaamiseen!

Kenelle?

Kaikille kipuoireita kokeville työikäisille, jotka kaipaavat keinoja muokata työtään tai mahdollista tulevaa työtään. Voit olla työssä, sairauslomalla, työttömänä tai esimerkiksi kuntoutustuella. Olennaista on, että olet kiinnostunut pohtimaan yhdessä muiden kanssa, miten työtä voisi nyt tai tulevaisuudessa muokata niin, että sitä olisi helpompaa tehdä kipujen kanssa.

Aika

To 2.5.2024 klo 18-19:30

Osallistuminen

Huomioithan, että tämä on keskusteleva verkkotapahtuma!

Teemaillan alussa on lyhyt alustus teemaan, jonka jälkeen aihetta käsitellään yhdessä keskustellen ja harjoituksia tehden. Ilta sisältää myös pienryhmäkeskusteluita.

Jotta vuorovaikutus olisi mahdollisimman sujuvaa, toivomme osallistujien pitävän kameroita päällä yhteisten keskusteluiden aikana.

Ohjaus

Ohjaamisesta ja aiheen alustamisesta vastaa Suomen Kivun työntekijä Heidi Krogell. Mukana on myös kokemustoimija kertomassa omasta työn muokkauksen kokemuksestaan.

Paikka

Teemailta Microsoft Teamsin välityksellä. Suosittelemme osallistumaan tähän tapahtumaan ensisijaisesti tietokoneella tai tabletilla. Näin illan aikana on helpompaa tutustua mm. Työn muokkauksen tarkistuslistaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan mukaan ke 24.4. mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Tapahtumaan otetaan mukaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoitathan, jos tilanteesi muuttuu ja et pääsekään osallistumaan!

Lisätietoja

heidi.krogell@suomenkipu.fi

Infograagi Kipu ja työn muokkaaminen -teemaillan (to 2.5.2024 klo 18-19:30) käytännöistä. Tilaisuuteen ei voi tulla vain kuuntelemaan tai osallistua vain osan aikaa. Yhteisten keskusteluiden aikana käytetään mikrofonia ja kameraa. Tallennetta ei tehdä. Jos ei pääse paikalle, toivomme ilmoitettavan asiasta. Suomen kipu.