Muut verkkoryhmät

Tästä näet listauksen tällä hetkellä menossa olevista verkkoryhmistä. Pääosaan ryhmistä on ollut ennakkoilmoittautuminen ja osallistujamäärää on rajattu keskustelun mahdollistamisen tai ryhmän sisällön vuoksi. Tämän vuoksi kaikkiin ryhmiin ei ole mahdollista liittyä enää niiden alkamisen jälkeen.

Tulossa olevia ja avoimia verkkoryhmiä voit selata Tapahtumat -sivulta.

Hyvää mieltä kirjoittamalla

RYHMÄ ON TÄYNNÄ

Tervetuloa luovan kirjoittamisen äärelle muiden kipua ymmärtävien kanssa!

Kymmenen kerran etäkurssilla tutustutaan erilaisten harjoitusten ja lyhyiden teoriaosuuksien kautta luovaan kirjoittamiseen ja siihen, miten se voi toimia hyvän olon lähteenä.

Kirjoittamalla voi keventää mieltään, jäsentää asioita ja käsitellä kokemuksia.

Kurssilla käydään läpi, miten löytää aiheita, miten ylläpitää kirjoittamista ja kuinka toimia sisäisen kriitikon kanssa. Tutustutaan myös erilaisiin tekstin rakenteen vaihtoehtoihin, henkilöhahmojen luomiseen sekä dialogin kirjoittamiseen.

Aiempaa kirjoittamiskokemusta ei tarvita. Tekstien jakaminen ryhmän kanssa on antoisaa ja suositeltavaa, mutta vapaaehtoista.

Ohjaajana toimii sanataideohjaaja Eija Pouttu.

Kurssin ajankohta: maanantaisin 1.3. – 10.5.2021 klo 14-15.

Hyvinvoinnin teemoja vertaisten kanssa jakaen

Kaipaatko vinkkejä terveyteen ja hyvinvointiin liittyen? Tai työkaluja kehon ja mielen rauhoittamiseen ja rentoutumiseen? Tule mukaan vertaistukiryhmään, jossa käsitellään ryhmäläisten toiveet huomioiden erilaisia hyvinvoinnin teemoja. Tällaisia teemoja voivat olla esimerkiksi fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin tukeminen, terveellinen ravitsemus tai rentoutuminen ja uni. Tapaamiset alkavat alustuksella teemaan ja tämän jälkeen on aikaa keskustelulle ja harjoitteille. Harjoitteet voivat sisältää erilaisia kehotietoisuus-, hengitys- tai kehon liikeharjoituksia, osallistujien lähtökohdat huomioiden. 

Milloin?

Tapaamiset ovat 16.3.-25.5. parittomilla viikoilla tiistaisin klo 17-18 verkossa Microsoft Teamsin välityksellä. Tarvitset osallistuaksesi tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on mikrofoni ja kamera. 

Kuka ohjaa?

Ryhmää ohjaa Suomen Kipu ry:n vapaaehtoinen Heidi, joka on koulutukseltaan osteopaatti. Vapaa-ajallaan hän nauttii joogasta, luonnossa liikkumisesta ja ruoanlaitosta. Heidin tapa ohjata on lempeä ja rauhallinen.

Kenelle? 

Ryhmä on maksuton ja tarkoitettu helsinkiläisille. Osallistuminen ei edellytä Suomen Kipu ry:n jäsenyyttä. Ryhmän koko on rajattu 10 henkilöön, jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. 

Nuku hyvin - Aikuisten unikoulu -kurssi toukokuussa helsinkiläisille kipua sairastaville

(yhteistyössä Suomen Kipu ry ja Tukipunos)

Jatkuva kipu vaikuttaa unen laatuun ja unen laatu vaikuttaa kivun kokemiseen. Palauttava, hyvä uni on hyvinvoinnin ja kivun hallinnan kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Aikuisten unikoulu -kurssilla perehdytään nukahtamisen ja levollisen, palauttavan unen saloihin. Kurssin aikana käsitellään unen rakennetta ja merkitystä, harjoitellaan lukuisia konkreettisia keinoja, joiden avulla voi nukahtaa vaivattomasti ja parantaa unen levollisuutta ja palauttavuutta. Kurssilaiset saavat myös aineksia tarkastella laajasti oman toiminnan vaikutuksia unen laatuun. Kurssikertoihin sisältyy myös unta edistävä suggestiivinen rentoutus tapaamisen lopussa.

Missä ja milloin?

Kurssi toteutetaan etäkurssina, Teamsin avulla. Kurssia on ohjaamassa Asta Tukipunokselta.

Kurssi on maanantaisin klo 17.30–19.00, ja koostuu neljästä tapaamiskerrasta.

Kurssipäivät ovat 3.5, 10.5, 17.5. ja 24.5.

Kuka voi osallistua?

Kurssi järjestetään yhteistyössä Helsingin vertaistukiryhmän kanssa, jonka vuoksi ilmoittautuminen on ensisijaisesti auki helsinkiläisille. Mikäli paikkoja jää, voidaan mukaan ottaa osallistujia myös muilta paikkakunnilta.

Kurssille mahtuu 15 osallistujaa ja se on osallistujille ilmainen. 

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Kurssille voi ilmoittautua sähköpostitse viimeistään 27.4.2021 kurssin ohjaajan sähköpostiin asta.heikkila@tukipunos.fi Kerrothan ilmoittautuessasi miltä paikkakunnalta olisit osallistumassa (jos ilmoittaudut muualta kuin Helsingistä, sinulle ilmoitetaan ennen kurssin alkua, oletko mahtunut mukaan).

Samasta osoitteesta voit kysellä lisätietoja kurssista.