Muut verkkoryhmät

Tästä näet listauksen tällä hetkellä menossa olevista verkkoryhmistä. Pääosaan ryhmistä on ollut ennakkoilmoittautuminen ja osallistujamäärää on rajattu keskustelun mahdollistamisen tai ryhmän sisällön vuoksi. Tämän vuoksi kaikkiin ryhmiin ei ole mahdollista liittyä enää niiden alkamisen jälkeen.

Tulossa olevia ja avoimia verkkoryhmiä voit selata Tapahtumat -sivulta.

Hyvää mieltä kirjoittamalla

RYHMÄ ON TÄYNNÄ

Tervetuloa luovan kirjoittamisen äärelle muiden kipua ymmärtävien kanssa!

Kymmenen kerran etäkurssilla tutustutaan erilaisten harjoitusten ja lyhyiden teoriaosuuksien kautta luovaan kirjoittamiseen ja siihen, miten se voi toimia hyvän olon lähteenä.

Kirjoittamalla voi keventää mieltään, jäsentää asioita ja käsitellä kokemuksia.

Kurssilla käydään läpi, miten löytää aiheita, miten ylläpitää kirjoittamista ja kuinka toimia sisäisen kriitikon kanssa. Tutustutaan myös erilaisiin tekstin rakenteen vaihtoehtoihin, henkilöhahmojen luomiseen sekä dialogin kirjoittamiseen.

Aiempaa kirjoittamiskokemusta ei tarvita. Tekstien jakaminen ryhmän kanssa on antoisaa ja suositeltavaa, mutta vapaaehtoista.

Ohjaajana toimii sanataideohjaaja Eija Pouttu.

Kurssin ajankohta: maanantaisin 1.3. – 10.5.2021 klo 14-15.

Kokemuksia kivunhallinnasta

RYHMÄ ON TÄYNNÄ

Tiesithän, että lääkkeettömät hoitomuodot ovat pitkäkestoisen kivun hoidon perusta?

On olemassa monia lääkkeettömiä menetelmiä ja tapoja, joilla voidaan tukea kivun kanssa elämistä. Kivun kokeminen on yksilöllistä, jonka vuoksi omien kivunhallinta- ja selviytymiskeinojen löytäminen on tärkeää. ​

Tämän ryhmän tarkoituksena onkin pysähtyä miettimään näitä moninaisia keinoja vaikuttaa kipuun ja sen kokemiseen sekä mahdollisimman hyvään elämänlaatuun kivusta huolimatta. ​

Maksuton ryhmä alkaa maaliskuussa ja tapaa yhteensä neljä kertaa

Ryhmä toteutuu verkossa maanantai-iltaisin 15.3., 29.3., 12.4. ja 26.4. klo 18-19:30. Ohjaajana toimii Suomen Kipu ry:n vapaaehtoisena toimiva fysioterapeutti Miia.​

Ryhmä toteutuu verkossa Microsoft Teamsin välityksellä. Voit osallistua joko tietokoneella tai mobiililaitteella, jossa on kamera ja mikrofoni.

Tule mukaan keskustelemaan lääkkeettömästä kivunhallinnasta sekä jakamaan omia keinojasi ja kokemuksiasi muille ryhmän jäsenille!

Ilmoittaudu ryhmään viimeistään 7.3. mennessä

Ajatukset muualle rentoutumisen keinoin

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Jakso on osa opinnäytetyötä ”Rentoutumismenetelmät kroonisen kivun hoidossa”. Opinnäytetyön tarkoitus on selvittää, kuinka rentoutusmenetelmät vaikuttavat kroonista kipua kokevilla koettuun kipuun, elämänlaatuun ja toimintakykyyn. Osallistumalla voit löytää itsellesi keinoja kivunhallintaan ja kasvattaa hyvinvointiasi. Tapaamiset toteutetaan etänä videoyhteyden kautta torstaisin 11.3.-15.4.  kello 17. Lisäksi saat vinkkejä rentoutumiseen myös itsenäisesti.

Osallistua voit, jos:
• olet 18–65-vuotias
• sinulla on ollut yli kolme kuukautta kipua
• osallistut vain tähän tutkimukseen toteutuksen aikana.

Osallistujat vastaavat ennen ryhmää esitietolomakkeeseen, johon vastataan anonyymisti. Kyselylomakkeesta saadaan arvokasta tietoa, jonka avulla voidaan muun muassa suunnitella rentoutushetkien toteutusta.

Hyvinvoinnin teemoja vertaisten kanssa jakaen

Kaipaatko vinkkejä terveyteen ja hyvinvointiin liittyen? Tai työkaluja kehon ja mielen rauhoittamiseen ja rentoutumiseen? Tule mukaan vertaistukiryhmään, jossa käsitellään ryhmäläisten toiveet huomioiden erilaisia hyvinvoinnin teemoja. Tällaisia teemoja voivat olla esimerkiksi fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin tukeminen, terveellinen ravitsemus tai rentoutuminen ja uni. Tapaamiset alkavat alustuksella teemaan ja tämän jälkeen on aikaa keskustelulle ja harjoitteille. Harjoitteet voivat sisältää erilaisia kehotietoisuus-, hengitys- tai kehon liikeharjoituksia, osallistujien lähtökohdat huomioiden. 

Milloin?

Tapaamiset ovat 16.3.-25.5. parittomilla viikoilla tiistaisin klo 17-18 verkossa Microsoft Teamsin välityksellä. Tarvitset osallistuaksesi tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on mikrofoni ja kamera. 

Kuka ohjaa?

Ryhmää ohjaa Suomen Kipu ry:n vapaaehtoinen Heidi, joka on koulutukseltaan osteopaatti. Vapaa-ajallaan hän nauttii joogasta, luonnossa liikkumisesta ja ruoanlaitosta. Heidin tapa ohjata on lempeä ja rauhallinen.

Kenelle? 

Ryhmä on maksuton ja tarkoitettu helsinkiläisille. Osallistuminen ei edellytä Suomen Kipu ry:n jäsenyyttä. Ryhmän koko on rajattu 10 henkilöön, jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.