Muut verkkoryhmät

Tästä näet listauksen tällä hetkellä menossa olevista verkkoryhmistä. Pääosaan ryhmistä on ollut ennakkoilmoittautuminen ja osallistujamäärää on rajattu keskustelun mahdollistamisen tai ryhmän sisällön vuoksi. Tämän vuoksi kaikkiin ryhmiin ei ole mahdollista liittyä enää niiden alkamisen jälkeen.

Tulossa olevia ja avoimia verkkoryhmiä voit selata Tapahtumat -sivulta.

Kynän kanssa tauolle -kurssi

RYHMÄ ON TÄYNNÄ

Tervetuloa luovan kirjoittamisen pariin muiden kipua ymmärtävien kanssa!
Etänä toteutettavalla kurssilla tutustutaan erilaisten harjoitusten kautta luovaan kirjoittamiseen ja siihen, miten se voi toimia henkireikänä ja luovana taukona arjen keskellä. Aiempaa kirjoittamiskokemusta ei tarvita. Tekstien jakaminen ryhmän kanssa on antoisaa ja suositeltavaa, mutta vapaaehtoista.
Kurssin vetäjänä toimii sanataideohjaaja Eija Pouttu. Kurssin mahdollistamisessa ovat mukana Helsingin ja Espoon vertaistukiryhmät. Tämän vuoksi kurssi on suunnattu ensisijaisesti helsinkiläisille ja espoolaisille.


Kenelle?
Kipua sairastaville ja heidän läheisilleen.

Aika
Maanantaisin 13.9.-29.11.2021 klo 14-15

Paikka
Kurssi toteutetaan Microsoft Teams -etäyhteydellä. Tarvitset osallistuaksesi mikrofonin ja kameran.

Hinta
Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä Suomen Kipu ry:n jäsenyyttä. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa.

Nuku hyvin - Suggestiivinen aikuisten unikoulu

RYHMÄ ON TÄYNNÄ

(yhteistyössä Suomen Kipu ry ja Tukipunos)

Palauttava, hyvä uni on hyvinvoinnin ja kivunhallinnan kannalta ensiarvoisen tärkeää. Hyvä uni lisää terveyttä, vahvistaa hyvinvointia ja toimii hyvänä puskurina stressiä vastaan. Jatkuva kipu heikentää unen laatua ja toisaalta unen laatu vaikuttaa kivun kokemiseen. Univaikeudet vaikuttavat myös suoraan fyysiseen terveyteen. Univajeen on todettu lisäävän sairastumisriskiä, altistavan mm. diabetekselle, ylipainolle sekä sydän- ja verisuonisairauksille.

Mutta ei hätää. Nukkumista voi opetella ja toimivia keinoja hyvän unen saavuttamiseksi on runsaasti. Suggestiivisella aikuisten unikoulu -kurssilla perehdymme unen rakenteeseen ja merkitykseen, nukahtamista ja nukkumista edistäviin tekijöihin, puhumme kipujen hallitsemisesta, stressin rauhoittamisesta ja ravinnostakin. Kurssilla perehdytään konkreettisiin keinoihin, joiden avulla voi nukahtaa vaivattomasti ja parantaa unen levollisuutta ja palauttavuutta. Kurssilaiset saavat myös aineksia tarkastella oman toimintansa vaikutuksia unen laatuun. Teemme erilaisia mielikuva- ja NLP- harjoituksia ja myös pitkiä, suggestiivisia unirentoutuksia, jotka edistävät nukkumista.

Kurssin tavoitteena on parantaa unen laatua ja sitä kautta vähentää kipuja ja toisaalta myös vähentää kipuja, jotta uni olisi levollista ja palauttavaa. Tavoitteena on, että jokainen kurssilainen löytää oman tapansa hyvän unen edistämiseen.
Kurssi toteutetaan turvallisesti ja vaivattomasti Teams -etätapaamisina.

Kenelle?
Kipua sairastaville.

Aika
Torstaisin 28.10.-9.12. klo 16.30–18.00.

Paikka
Kurssi toteutetaan Microsoft Teams -etäyhteydellä. Tarvitset osallistuaksesi mikrofonin ja kameran.

Hinta
Kurssille osallistumisesta laskutetaan 10 euron omavastuu, jonka maksamiseen saat ohjeet ilmoittauduttuasi. Mukaan mahtuu 15 osallistujaa.