Tukea kipuun vertaisilta

Mistä löytyisi muita samassa elämäntilantessa olevia? Miten muut ovat selvinneet tällaisessa tilanteessa? Vertaistuki voi auttaa esimerkiksi silloin, kun tuntuu, että on itse ainoa henkilö käymässä läpi näitä ajatuksia ja tunteita. Muiden kokemukset ja näkökulmat voivat tarjota arvokasta tukea ja tietoa - ja sinun kokemuksesi voi olla arvokas jollekin toiselle.

Suomen Kipu tarjoaa vertaistukea monenlaisiin tarpeisiin, myös ajasta ja paikasta riippumatta. Jos haluat jakaa kokemuksiasi kivusta muiden saman kaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa, voit osallistua vertaistukiryhmään. Ryhmiä kokoontuu niin paikan päällä kuin verkossa, joten osallistumaan pääsee mistä päin Suomea tahansa.

Vertaistukiryhmässä voit jakaa kokemuksia sekä iloja ja suruja muiden kipuihmisten kanssa. Vertaisryhmissä puhutaan kivusta ja sen kanssa elämisestä, vaihdetaan kuulumisia, rentoudutaan ja pidetään teemailtoja.

Muiden kokemuksista voi saada arvokasta tukea ja tietoa - ja sinun kokemuksesi voivat tarjota sitä jollekin toiselle.

Jos kaipaat kahdenkeskistä tukea, voit soittaa tukipuhelimeemme, jossa päivystää vertainen.

Voit osallistua halutessasi myös säännöllisesti järjestettäviin vertaistukichattiin, joita ohjaa vertainen tai Suomen Kivun työntekijä. Chattiin voi osallistua anonyymisti.

Kahden henkilön kädet pitelevät kahvikuppeja puupöydällä.