Tarjolla tietoa, tukea ja toimintaa läheisille

Suomen kipu ry:ssä toteutetaan vuoden 2020 aikana STEAN:n rahoittama hanke ”Kun kipu koskettaa – vertaistukea verkossa omaisille ja läheisille”. Kesän ja syksyn aikana järjestetään monipuolisesti teemailtoja, vertaistukea sekä toimintaa perheille verkossa.

Jos haluat saada ajankohtaista tietoa läheisille järjestettävästä toiminnasta, tilaa sähköpostiisi uutiskirje, joka ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Tietoa toiminnasta löydät myös yhdistyksen somekanavista.


Mies ja nainen kävelevät tiellä lähekkäin. Miehen sylissä on lapsi.

Ajankohtaisen tiedon tapaamisista ja tapahtumista löydät täältä.


Keskiviikkoisin teema- ja vertaistuki-iltoja Teamsissa

Nainen istuu sohvalla muki kädessään ja kannettava tietokone auki edessään. Nainen hymyilee.

Teemaillat alkavat lyhyehköllä alustuksella tietystä teemasta, jonka jälkeen aihetta työstetään yhdessä keskustellen ja harjoituksia tehden. Näihin iltoihin voi osallistua kameraa ja mikrofonia käyttäen, chatissa kirjoittamalla tai pelkästään kuuntelemalla.

Vertaistuki-illat keskittyvät enemmän vertaisten väliseen keskusteluun ja keskustelua käydään mikrofonit ja kamerat päällä.

Teema- ja vertaistuki-iltojen ajankohdat


Kuvastus-ryhmä WhatsAppissa 25.8.-30.9.2020

Vasemmalla teksti "Läheisille Kuvastus-ryhmä:  6 viikkoa kestävä valokuvausryhmä WhatsAppissa". Oikealla kännykkä, jossa kuva peikonlehdistä.

Ryhmän tarkoituksena on valokuvaamisen, valokuvien ja keskustelun avulla auttaa jäsentämään suhdetta kivun ympäröimään arkeen.

Ryhmä toteutuu WhatsAppissa 6 viikon ajan, joka tiistai. Jokainen osallistuja laittaa tiistaina kuvan ennalta määritellystä aiheesta ja kuvien herättämistä ajatuksista käydään yhteistä keskustelua. Ryhmässä keskitytään tarkastelemaan kuvien merkitystä, joten se ei edellytä kokemusta valokuvaamisesta ja kuvaamiseen riittää tavallinen kännykkä.

Kuvastus-ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa ja se toteutuu 25.8.–30.9.

Lisätiedot ryhmästä ja linkki ilmoittautumiseen


Vertaistukichat

Mies pitelee kännykkää ja hänen edessään on pöydällä tietokone.

Vertaistukichatit toteutuvat Hyvä kysymys-palvelussa perjantai-iltaisin ja niihin on mahdollista osallistua täysin anonyymisti.

Chat-iltojen ajankohdat


Virtuaalinen kirjoituspiiri: Kirje tuntemattomalle

To 13.8. klo 17-18 Microsoft Teamsissa
Tyhjän paperin päällä kynä ja näiden yläpuolella täysi kahvikuppi ja pihlajan oksa.

Haluaisitko ilahduttaa yksinäistä rohkaisevalla kirjeellä? Tule virtuaaliseen kirjoituspiiriin yksin tai perheesi kanssa kirjoittamaan kirje, jonka yhdistys toimittaa Setlementti Tampereelle eteenpäin jaettavaksi. Kukin osallistuja tai perhe kirjoittaa oman kirjeensä tapaamisen aikana. Voit lukea ”Kirje tuntemattomalle”-toiminnasta lisää osoitteesta https://www.setlementtitampere.fi/kirje . Osallistua voit mikrofonia ja kameraa käyttäen tai keskustelu-osioon kirjoittaen.

Osallistumislinkin- ja ohjeet saat laittamalla sähköpostia osoitteeseen laheiset@suomenkipu.fi to 13.8. klo 12 mennessä. 


Mitä osaat ja voisiko siitä olla hyötyä yhdistyksen toiminnassa?

Ti 18.8.2020 klo 18-19 Taidot käyttöön vapaaehtoistyössä
Viisi kättä nyrkissä koskettaa toisiaan pöydän päällä.

Oletko taitava piirtämään, kuuntelemaan, somettamaan, ohjaamaan jumppaa, kirjoittamaan, rentouttamaan tunnelmaa, täyttämään lomakkeita, tekemään käsitöitä tai innostamaan muita? Vai oletko taitava jossain ihan muussa?

Tule pohtimaan, mitkä ovat sinun vahvuutesi ja haluaisitko käyttää taitojasi Suomen kipu ry:n vapaaehtoistyössä. Jokaiselle on mahdollista räätälöidä juuri niin pieni tai suuri vapaaehtoistehtävä, kuin omaan elämäntilanteeseen sopii. Vapaaehtoisille on syyskuussa tulossa koulutus, jossa saa perehdytyksen tehtävään ja tutustuu muihin vapaaehtoisiin.

Iltaan osallistuminen ei sido mihinkään ja voit rauhassa sen jälkeen pohtia, haluatko lähteä mukaan yhdistyksen vapaaehtoisten joukkoon. Vapaaehtoistyötä on mahdollista tehdä yksin tai vaikka koko perheen kanssa yhdessä. Siksi iltaan voikin osallistua joko yksin tai perheen kanssa. 

Ilmoittaudu mukaan!


”Kun parisuhteessa molemmilla on kipuja”-ilta

To 20.8. klo 17-18 Microsoft Teamsissa
Mies ja nainen istuvat ulkona auringon noustessa. Nainen nojautuu miestä vasten.

Tämä ilta on suunnattu pareille, joista molemmilla on kipuja. Illassa pohditaan, miten arkea voitaisiin helpottaa niin, ettei kivut kuormittaisi yhteistä elämää liikaa. Iltaan voi osallistua yksin tai kumppanin/puolison kanssa yhdessä.

Osallistumislinkin ja -ohjeet saat laittamalla sähköpostia osoitteeseen laheiset@suomenkipu.fi ti 18.8. mennessä. 


Facebook-ryhmä: Omaiset kivun äärellä

Jos kaipaat vertaistukea muilta kroonista kipua sairastavien läheisiltä, kannattaa liittyä Suomen Kipu ry:n ylläpitämään läheisten Facebook-ryhmään. Ryhmässä voi rohkeasti aloittaa uusia keskusteluita itseä mietityttävistä aiheista.


Lisätietoja hankkeesta ja toiminnasta:


Projektikoordinaattori
Heidi Krogell
heidi.krogell@suomenkipu.fi
045 1173131