Suomen Kipu on saanut myönteisen avustusehdotuksen STEAlta

4.12.2023

Hyviä uutisia! 🎉

Olemme ilolla vastaanottaneet myönteisen avustusehdotuksen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAlta! 👏 💜 Tämä mahdollistaa työikäisille suunnatun Kipu ja työ kohtaavat -toiminnan jatkumisen muun toimintamme ohella myös tulevina vuosina.

Kipu ja työ kohtaavat -hankkeessa on kolmen vuoden aikana luotu työikäisille suunnattu ryhmätoimintamalli ja olemme järjestäneet verkossa jo 12 kurssia, joille on osallistunut 94 osallistujaa. 👥💻 79 % koki saaneensa kurssilta uskoa mahdollisuuksiinsa vaikuttaa työkykyynsä ja 70 % käytti kurssin lopussa keinoja vaikuttaa hyvinvointiinsa, kipuun sekä jaksamiseensa aiempaa monipuolisemmin. Näitä vaikutuksia haluamme mahdollistaa jatkossakin!💜

Vapaaehtoistoiminta on olennainen osa toimintaamme ja siksi olemmekin luoneet hankkeessa myös koulutusmallin kurssien vapaaehtoisille ohjaajille. Lisäksi olemme järjestäneet mm. kaikille avoimia webinaareja, kouluttaneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja työnantajia sekä viestineet somessa ja verkkosivuilla. Kipu ja työ ovat todella päässeet kohtaamaan ja tätä työtä tulemme jatkamaan!

Hienoa on, että STEA esitti meille myös Paikka auki -avustusta, jonka avulla voimme ensi vuoden aikana palkata osatyökykyisen, mahdollisesti kipuoireisen työntekijän!

Yhdistys on iloinen voidessaan STEAn avustuksen turvin mahdollistaa kipuoireisille ja heidän läheisilleen hyvää elämää kivusta huolimatta. Tulevaisuudessa sosiaali- ja terveysjärjestöille tarvitaan kuitenkin monipuolista rahoituspohjaa, joka on eettisesti ja taloudellisesti kestävää.

Rahoituspäätös vahvistetaan STM:ssä tammi-helmikuun vaihteessa 2024.

Hymyilevä henkilö sormet ristissä. Teksti: Hyviä uutisia! Toimintamme laajeneminen jatkuu!