Aiemmin palkitut

Vuoden Auttaja 2023

Ortonin Kipupoliklinikka

Vuoden Auttajaksi 2023 valittiin Ortonin kipupoliklinikka. Ortonin kipuklinikan ehdokkuutta Vuoden Auttajaksi perusteltiin seuraavasti: Ortonin kipuklinikka on kipupotilaiden hoitoon ja kuntoutukseen erikoistunut yksityinen klinikka. Ortonissa hoidetaan kipupotilaita hyvin ja ammattitaidolla.

Vuoden Auttaja 2022

Kristiina Kokkonen

Kuntoutukseen ja kivunhoitoon erikoistunut Kristiina Kokkonen on auttanut lukuisia kipuoireista kärsiviä. Kokkonen työskentelee usealla toimipisteellä ja siten kohtaa hyvin erilaisia ja eritaustaisia potilaita. Kokkosen asiakkaat kuvailevat häntä kuuntelevaksi ja empaattiseksi lääkäriksi, joka todella pyrkii löytämään ratkaisuja. Kokkonen on Suomen Kivussa monelle tuttu yhdistyksen teemailtojen asiantuntijalääkärinä, joka kertoo selkeästi ja kansantajuisesti kroonisen kivun hoidosta ja kivunhallintakeinoista.

Vuoden Auttaja 2021

Stimulaattorihoitaja Taina Lahti

Vuoden Auttajaksi 2021 valittiin HUS:n stimulaattorihoitaja Taina Lahti. Taina Lahden ehdottamista Vuoden auttajaksi perusteltiin muun muassa kunnioittavalla suhtautumisella potilaisiin. Hänen kuvattiin ymmärtävän kivun kokonaisvaltaisuutta sekä kivunhoidon yksilöllisyyttä. 

Vuoden Auttaja 2020

EKSOTEn kipupoliklinikan hoitotiimi

Vuoden Auttaja 2019

Raahen kipupoliklinikan hoitotiimi

Vuonna 2019 vuoden auttajaksi valittiin ensimmäistä kertaa useampi henkilö, kun jäsenistö äänesti auttajaksi Raahen kipupolikinikan hoitotiimin. Raahen kipupoliklinikalla on panostettu kiireettömyyteen, moniammatillisuuteen sekä kokonaisvaltaiseen hoitoon.

Palkittuun kiputiimiin kuului 6 jäsentä; lääkäreitä, hoitajia, fysioterapeutteja sekä kanslisti. 

Vuoden Auttaja 2018

Helena Miranda

Suomen Kipu ry:n vuosikokouksessa Vuoden auttajaksi valittiin lääketieteen tohtori, työterveyden dosentti, kipututkija Helena Miranda.

Miranda on yksi Suomen näkyvimpiä kipulääkäreitä ja Suomen Kivun jäsenet tuntevat hänet pitkäaikaisesta yhteistyöstä luennoitsijana sekä Kipupuomi-lehden kolumnistina. Hän on kirjoittanut kirjan ”Ota kipu haltuun”. Työterveyshuollossa työskentelevä lääkäri on tärkeässä roolissa työhyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitämisessä. 

Vuoden Auttaja 2017

Vuonna 2017 juhlittiin yhdistyksen 25-vuotisjuhlaa. Vuoden aikana ei valittu Vuoden Auttajaa, vaan esiin nostettiin useita suomalaisen terveydenhuollon asiantuntijoita ja vaikuttajia.

Tittelin vuosiluku muutettiin vastaamaan kuluvaa vuotta; aiemmin valittiin edellisen vuoden auttaja. Vuodesta 2015 alkaen Vuoden Auttajan on valinnut yhdistyksen vuosikokous jäsenistön ehdottamista henkilöistä.

Vuoden Auttaja 2015

Heikki Päivike

Suomen Kipu ry:n vuosikokous valitsi Vuoden Auttaja 2015 palkinnon saajaksi pitkän linjan järjestövaikuttajan Heikki Päivikkeen. Päivike toimii Potilas- ja sosiaaliapu ry:n puheenjohtajana ja on tehnyt potilastyötä lähes 40 vuotta. Heikki palkittiin yhdistyksen vuosikokouksessa diplomilla ja myöhemmin Tempur Suomi Oy:n lahjakortilla.

Vuoden Auttaja 2014

Soile Koponen

Suomen Kipu ry:n jäsenistö valitsi Vuoden Auttaja 2014 palkinnon saajaksi vapaaehtoistyöntekijä Soile Koposen Jyväskylästä. Soile palkittiin yhdistyksen vuosikokouksessa diplomilla ja myöhemmin Tempur Suomi Oy:n lahjakortilla.

Vuoden Auttaja 2013

Jukka Pekka Kouri

Suomen Kipu ry:n jäsenistö on valinnut Vuoden Auttaja 2013 palkinnon saajaksi Kuntoutus Ortonin ylilääkärin Jukka Pekka Kourin, joka on fysiatrian, kuntoutuksen ja kivunhoidon erikoislääkäri. Valinnan perusteena on ollut Kourin antama lääketieteellinen ja henkinen apu ja tuki. Lisäksi ylilääkäri Kouri on herätellyt päättäjiä huomaamaan kivunhoidon merkityksen perusoikeutena.

Palkitsemiseen on osallistunut myös Suomen Kipu ry:n yhteistyökumppani Tempur.

Vuoden Auttaja 2012

Eero Rantasila

Vuoden Auttaja 2012 äänestyksessä eniten ääniä keräsi psykologi Eero Rantasila, Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Potilaat kuvailevat häntä jämeräksi ja oikeamieliseksi. Äänestäjät kertoivat hänen luovan ympärilleen hyviä potilas-lääkärisuhteita ja kokivat sitä kautta todellisen auttamistahdon tunteen.

Vuoden Auttaja 2011

Simo Järvinen

Jäsenistön äänestämänä Vuoden Auttajaksi 2011 valittiin fysiatrian erikoislääkäri Simo Järvinen Kuntoutus Ortonilta

Vuoden Auttaja 2010

Tapani Kiminkinen

Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen on työskennellyt Saarijärvellä terveyskeskuslääkärinä yli 30 vuotta.

Hän on omalla toiminnallaan käytännössä tuonut esiin terveysarvojen ja potilaan kohtaamisen merkityksen. Äänestäjät perustelivat valintaansa muun muassa seuraavin kommentein: Hänen luennollaan tajusin että en voi enää käpertyä itseeni, suoraa puhetta, käy asiat läpi ymmärrettävästi, inhimillinen asiaa puhuva lääkäri, toivoa ja uskoa itseeni, niitä sain Kiminkiseltä.

Vuoden Auttaja 2009

Eero Vuorinen

Vuoden Auttaja 2009 -tunnustuksen on saanut anestesiologian ja kivunhoidon erikoislääkäri Eero Vuorinen, Kotkan keskussairaalan kipupoliklinikalta.

Eero Vuorinen on voittanut kipupotilaat ja heidän läheisensä puolelleen ystävällisyydellään, lämminsydämisyydellään ja auttamishalullaan.

Vuoden Auttaja 2008

Aija Kinnunen

Yhdistyksen jäsenet valitsivat Vuoden 2008 Auttajaksi kivunhoitoon erikoistuneen sairaanhoitaja Aija Kinnusen Keski-Pohjanmaan keskussairaalan kipupoliklinikalta.

Vuoden Auttaja 2007

Kari Sulkko

Jäsenistö valitsi Vuoden Auttaja 2007 palkinnon saajaksi kivunhoidon erikoispätevyyden omaavan neurokirurgian erikoislääkäri Kari Sulkon. Hän toimii konsultoivana neurokirurgina Etelä-Pohjanmaan keskussairaalassa, Reumasäätiön sairaalassa ja Ortonissa.

Vuoden Auttaja 2006

Karl-August Lindgren

Toukokuussa julkaistiin Vuoden Auttaja 2006 saajaksi fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Karl-August Lindgren, Sairaala Ortonista.

Vuoden Auttaja 2005

Voitto Järvimäki

Syksyllä luovutetun Vuoden 2005 Auttaja -palkinnon sai Voitto Järvimäki, Oulun yliopistollisen sairaalan kipupoliklinikalta.

Vuoden Auttaja 2004

Maija Haanpää

Vuoden 2004 Vuoden Auttaja -palkinto ojennettiin neurologian erikoislääkäri Maija Haanpäälle, jolla on kivunhoidon erikoispätevyys. Haanpää toimii Helsingin yliopistollisessa sairaalassa neurologian- ja kipupoliklinikalla.

Palkinnon luovutustilaisuuden juhlapuhujana toimi Stakesin pääjohtaja Vappu Taipale.

Vuoden Auttaja 2003

Jukka Pekka Kouri

Ensimmäinen Vuoden Auttaja -palkinto luovutettiin kivunhoidon erikoispätevyyden omaavalle fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Jukka Pekka Kourille Kuntoutus Ortonista.