Kipu ja työ kohtaavat -kurssit

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Jos video ei näy, hyväksy evästeet sivun alalaidasta.

Taustalla ovia, joissa lukee lääkäri, fysioterapeutti, omahoito, psykologi, toimintaterapeutti, uni, ystävät, tunteet, ajatukset, harrastukset, työ. Hahmo kirjoittaa muistiinpanoihinsa "muista tauot" ja "kivun kanssa jaksaminen. Hahmon vieressä ajatuskupla, jossa hahmo makoilee hymyillen lapsen kanssa riippukeinussa ja silittää koiraa.

Etsitkö keinoja kivunhallintaan ja haluaisit jakaa kokemuksia muiden työikäisten kanssa? Hae mukaan Kipu ja työ kohtaavat -kurssille ja ota askel kohti hyvinvointia.

Kipu ja työ kohtaavat -kurssit tarjoavat verkon välityksellä ryhmämuotoista tukea työikäisille kipuoireisille. Kurssien tavoitteena on auttaa jaksamaan kivun kanssa paremmin sekä arjessa että työelämässä. Tapaamisia on etänä kerran viikossa, 12 viikon ajan.

Miksi osallistua kussille?

 • Löydät uusia kivunhallinnan keinoja
 • Saat tukea työssä jaksamiseen tai työhön palaamiseen
 • Opit soveltamaan kivunhallinnan keinoja työpaikalla
 • Oivallat, miten elämän eri osa-alueet vaikuttavat kivun kanssa jaksamiseen

Kurssin sisältö oli kokonaisuutena hyvä ja huippu. Tulen suosittelemaan tätä muillekin jos joskus joku on kanssani vastaavassa tilanteessa. Ja ihmiset, jotka joutuvta työelämästä sairauslomalle, pitäisi aina ohjata tällaiselle kurssille.

Kurssille osallistunut

Kenelle kurssit ovat?

Kurssit ovat suunnattu 18-64-vuotiaille, joilla on kipuoireita ja jotka etsivät keinoja hyvinvointinsa ja työkykynsä parantamiseen. Kurssimme ovat suunniteltu tukemaan niin koko- tai osa-aikaisesti työssä olevia, sairauslomalla tai kuntoutustuella olevia kuin myös opiskeluiden tai työttömyyden jälkeen töihin palaamista suunnittelevia.

Kurssille osallistuakseen ei tarvitse lähetettä, tiettyä diagnoosia tai Suomen Kivun jäsenyyttä.

Infograafi: Kurssin aikana 75 % sai uskoa mahdollisuuksiin vaikuttaa kipuoireisiinsa.

Mitä kursseilla käsitellään?

Kursseilla hyödynnetään kokemuksellista oppimista. Joka kurssikerralla paitsi jaetaan tietoa, tehdään myös harjoituksia ja keskustellaan niistä yhdessä. Jotta vuorovaikutus olisi mahdollisimman sujuvaa, pidetään kameroita päällä kurssikertojen ajan. Kurssikertojen välissä osallistujat pääsevät harjoittelemaan pieniä hyvinvointitekoja omassa arjessaan.

Kurssilla käsiteltävät teemat:

 • Kipu
 • Arvot
 • Muisti
 • Vahvuudet
 • Aktiivisuuden ja levon tasapaino
 • Työn muokkaus
 • Työ kipujen kanssa
 • Uni
 • Miten puhua kivusta?
 • Tunteet

Käsiteltävät aiheet, uudet näkökulmät, vinkit ja ryhmäkeskustelut olivat kaikki hyviä! Tehtävät laittoivat pohtimaan ja myös fyysiset harjoitukset olivat hyviä.

Kurssille osallistunut

Missä ja milloin?

 • Verkossa Microsoft Teams -alustalla
 • Uudet kurssit alkavat yleensä syksyllä ja alkuvuodesta
 • Haku kursseille avautuu 1-2 kk ennen kurssien alkamista

Vuonna 2024 uudet kurssit käynnistyvät

Kursseja toteutetaan sekä päivä- että ilta-aikaan. Yksi kurssikerta kestää 1,5 tuntia.

Kipujen kanssa voi tuntua raskaalle istua koko kurssikerta paikallaan. Kannustammekin osallistujia hyödyntämään kodissaan asentoja, joissa kurssiin keskittyminen on mahdollisimman helppoa. Osallistua voi vaikka sohvalla makoillen tai välillä ympäriinsä kävellen.

Infograafi: 12 viikon kurssin jälkeen 50 % koki työkykynsä paremmaksi, kuin kurssin alussa.

Hinta?

Kurssi on maksuton eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Kurssien ohjaajat

Kursseja ohjaavat Suomen Kivun työntekijät yhdessä koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. 

Kurssille hakeminen

Kurssille haetaan hakulomakkeella. Kurssien osallistujamäärää on rajattu, jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun itselleen sopivalla tavalla ja päästä jakamaan omia kokemuksiaan. Jotta kurssista saisi itselleen mahdollisimman paljon hyötyä, se vaatii sitoutumista, eikä sen vuoksi sovi esimerkiksi kovin akuuttiin kiputilanteeseen. Tämän vuoksi hakiessa kannattaa miettiä hetki, onko oma tämänhetkinen elämäntilanne sellainen, että se mahdollistaa viikoittaiset tapaamiset ja uuden oppimisen. Valinnat kurssille tehdään valintaperusteiden mukaisesti. Valintaperusteet ja niiden painotus saattavat vaihdella kurssikohtaisesti, jolloin löydät ne myös kurssihaun yhteydestä.

Käynnissä olevat kurssihaut löydät Tapahtumat-välilehdeltä.

Kipuun ja työhön liittyen järjestetään myös muita tapahtumia (esim. webinaareja ja työpajoja), jotka eivät vaadi pidempää sitoutumista ja esimerkiksi webinaareihin mahtuvat kaikki halukkaat! Tulossa olevat tapahtumat löydät Tapahtumat -välilehdeltä.

Mistä saa lisää tietoa kursseista?

Haluatko lisää tietoa kursseista? Lue usein kysytyt kysymykset tai ota yhteyttä toiminnasta vastaavaan asiantuntijaan Heidi Krogelliin heidi.krogell@suomenkipu.fi, 045 117 3131

Haluatko sähköpostiisi tiedon seuraavasta kurssihausta?

Jättämällä sähköpostiosoitteesi alla olevalla lomakkeella lähetämme sinulle viestillä tiedon, kun seuraava haku Kipu ja työ kohtaavat -kursseille alkaa!

Haluan saada tietoa:
Pidämme hyvää huolta lomakkeella antamistasi tiedoista. Tietoja käytetään vain kurssista tiedottamiseen. Poistamme antamasi tiedot viimeistään kurssitoiminnan päättyessä. Lisätietoja saat heidi.krogell@suomenkipu.fi