Linkit

Tälle sivulle on koottu linkkejä erilaisiin, kipuun ja sen kanssa elämiseen liittyviin sivustoihin. Niistä on mahdollista saada ajankohtaista, tutkittua tietoa kivusta tai apua, kun miettii esimerkiksi mihin palveluihin tai tukiin on oikeutettu.

Kansalaisen lääketieto Fimean eli lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa lääkkeistä, lääkeaineista ja lääkinnällisistä laitteista sekä niiden turvallisesta käytöstä. Tietoa löytyy myös erityisryhmien, kuten vanhusten ja lasten lääkehoidosta.

Kivunhallintatalo ja Kuntoutumistalo ovat Terveyskylästä löytyviä sivuja oman kivun- ja oirehallinnan tueksi. Niiltä löytyy tietoa kivusta ja kuntoutumisesta niin sairastavalle kuin läheisillekin. Lisäksi sivu tarjoaa vinkkejä oman kivun arvioinnin ja kivunhallinnan tueksi. Terveyskylä-sivustoa ylläpitävät yliopistosairaanhoitopiirit.

Paen (Pain Alliance of Europe) tutkimuksia,  Suomen Kipu on jäsenenä PAEssa, joka ajaa kipua sairastavien asiaa Euroopan tasolla. PAE:n sivuilta löytyy tutkimuksia esimerkiksi koronan vaikutuksesta kroonista kipua sairastaviin. Tutkimukset ja sivut ovat englanninkieliset.

Sosiaaliturvaopas, Järjestöjen sosiaaliturvaoppaasta löytyy tietoa sosiaaliturvasta ja siihen liittyvistä palveluista. Oppaasta löytyvät kohdat esimerkiksi apuvälineprosessista, sairauspäivärahoista, potilasvahingoista, terveydenhuollon maksuista ja monesta muusta sosiaaliturvaan liittyvästä teemasta, jotka voivat mietityttää myös kipua sairastavaa tai hänen lähipiiriään.

Webinaaritallenteet, Suomen Kivulla luennoimassa olleiden asiantuntijoiden videoita kipuaiheista.