Kevään Kipuchatit

  • 23.1.15.5.2023
  • Tukinet-palvelu

Elätkö kroonisen kivun kanssa tai oletko kipua sairastavan läheinen? Suomen Kipu ry:n ryhmächateissa voit jutella anonyymisti ja luottamuksellisesti kipuun ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Chatteja ohjaavat Suomen Kipu ry:n työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset.

Tälle sivulle päivitetään syksyn Kipuchatteja, joten kannattaa seurata sivua ahkerasti! Mukaan chattiin pääset Tukinet palvelussa

Jokaiseen ryhmächattiin mahtuu maksimissaan 6 osallistujaa kerrallaan. 


29.3. klo 12-13 Kipu ja uni Elvyttävä uni on yksi tehokkaimmista kivunhallinnan työkaluista. Kuitenkin, sen lisäksi, että kipu aiheuttaa unettomuutta, aiheuttaa unettomuus kipuja. Tässä chatissa keskustelemme unesta ja siitä, miten kipu ja uni ovat yhteydessä.

5.4. klo 11-12 Kipu ja lääkkeetön kivunhoito Krooniseen kipuun löytyy monia omahoidon keinoja, ja erilaiset keinot toimivat eri ihmisille. Tule juttelemaan tässä chatissa omista lääkkeettömistä hoitomuodoistasi, ja kuulemaan muiden omahoidon keinoista. Täältä löydät Suomen Kivun lääkkeettömän kivunhoidon oppaan.

17.4. klo 12-13 Kipu ja mielenterveys Kipu ja kokemus kivusta vaikuttavat myös mieleen ja mielenterveyteen. Kivusta saattaa seurata stressiä, ahdistusta ja jopa masennusta. Tule mukaan tähän chattiin keskustelemaan kivusta ja mielenterveydestä! 

19.4. klo 11-12 Kipu ja rentoutuminen ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Rentoutuminen on yksi tärkeä kivun omahoidon keinoista. Rentoutuksella on mahdollista rauhoittaa kehoa, mieltä sekä herkistynyttä ja ärtynyttä keskushermostoa. Rentoutumisella voidaan vähentää kipuun liittyvää lihasjännitystä ja negatiivisia tunnetiloja, helpottaa nukahtamista sekä parantaa kivunhallinnan tunnetta.


Läheisten Kipuchatit: Oletko kipuoireisen henkilön läheinen? Tuntuuko, etteivät muut ymmärrä, millaista kipuoireisen läheisenä oleminen on? 

Tervetuloa mukaan näihin chatteihin keskustelemaan vertaisten kanssa kipuoireisen läheisenä olemisesta!

Maanantaina 3.4. klo 18-19

Tiistaina 11.4. klo 17-19

Torstaina 13.4. klo 18-19

Maanantaina 24.4. klo 18-19


Mukaan chattiin pääset Tukinet palvelussa


Ohjeet chatin käyttöön:

Linkistä aukeaa sivusto, josta sinun tulee klikata auki se chat, joka sillä hetkellä on, ja johon haluat liittyä. Chat aukeaa vasta siihen kellonaikaan, joka on ilmoitettu, ja aiemmin chattiin ei pääse liittymään. Kun chat aukeaa, paina linkistä avautuvaa "Liity tähän ryhmächattiin" -painiketta. Tämän jälkeen voit laittaa ensimmäisen viestin, esimerkiksi "Moi!" sivun alareunasta. Viestin laittamisen jälkeen Tukinet pyytää sinulta nimimerkkiä. Muistathan nimimerkkiä valitessa, että chatissa toimitaan anonyymisti. Valitse siis nimimerkkisi niin, ettei sinua voi siitä tunnistaa.

Henkilöllä on käsissään puhelin.