Kevään Kipuchatit

  • 23.1.31.5.2023
  • Tukinet-palvelu

Elätkö kroonisen kivun kanssa tai oletko kipua sairastavan läheinen? Suomen Kipu ry:n ryhmächateissa voit jutella anonyymisti ja luottamuksellisesti kipuun ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Chatteja ohjaavat Suomen Kipu ry:n työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset.

Tälle sivulle päivitetään syksyn Kipuchatteja, joten kannattaa seurata sivua ahkerasti! Mukaan chattiin pääset Tukinet palvelussa

Jokaiseen ryhmächattiin mahtuu maksimissaan 6 osallistujaa kerrallaan. 


23.1. klo 11-12: Kipu ja arki: Millasta sinun arkesi on kipujen kanssa? Tule tähän ryhmächattiin keskustelemaan vertaisten kanssa arjesta, ja keinoista, joilla selviät arjen keskellä!

30.1. klo 12-13: Kipu ja harrastukset: Kroonisen kivun ei tarvitse estää harrastamista. Se saattaa kuitenkin pakottaa keksimään uusia harrastuksia, ja vanhoista rakkaista harrastuksista voi joutua luopumaan. Parhaimmillaan harrastukset tuovat elämään merkitystä ja hyvinvointia. Tässä chatissa aiheena on krooniset kivut ja harrastukset kivun kanssa.

8.2. klo 14-15: Kipu ja liikunta: Krooninen kipu ei estä liikkumista, kunhan on valittu sopiva liikuntamuoto, joka ei kuormita liikaa. Positiiviset liikuntakokemukset kannustavat jatkamaan liikkumista, kun taas liian kuormittava liikunta pahentaa kipuja ja vie ilon liikuntaharrastuksesta. Tässä chatissa keskustelemme kivusta ja liikunnasta.

17.2. klo 16-17: Kipu ja parisuhde: Parisuhde vaikuttaa kipuun ja kipu puolestaan parisuhteeseen. Miten läheinen pystyy olemaan kipuoireisen tukena ja kipuoireinen taas kertomaan tuen tarpeestaan läheiselle? Tässä chatissa keskustelemme siitä, miten kivut vaikuttavat parisuhteeseen. 

1.3. klo 12-13: Kipu ja lääkkeettömät hoitomuodot: Krooniseen kipuun löytyy monia omahoidon keinoja, ja erilaiset keinot toimivat eri ihmisille. Tule juttelemaan tässä chatissa omista lääkkeettömistä hoitomuodoistasi, ja kuulemaan muiden omahoidon keinoista. 


Mukaan chattiin pääset Tukinet palvelussa


Ohjeet chatin käyttöön:

Linkistä aukeaa sivusto, josta sinun tulee klikata auki se chat, joka sillä hetkellä on, ja johon haluat liittyä. Chat aukeaa vasta siihen kellonaikaan, joka on ilmoitettu, ja aiemmin chattiin ei pääse liittymään. Kun chat aukeaa, paina linkistä avautuvaa "Liity tähän ryhmächattiin" -painiketta. Tämän jälkeen voit laittaa ensimmäisen viestin, esimerkiksi "Moi!" sivun alareunasta. Viestin laittamisen jälkeen Tukinet pyytää sinulta nimimerkkiä. Muistathan nimimerkkiä valitessa, että chatissa toimitaan anonyymisti. Valitse siis nimimerkkisi niin, ettei sinua voi siitä tunnistaa.

Henkilöllä on käsissään puhelin.