Kipu ja työ kohtaavat -kurssin haku (nuoret aikuiset)

  • 15.29.8.2022

Mietityttävätkö kivut ja työelämä tai kaipaisitko tukea niiden yhdistämiseen? Haluaisitko oppia uusia kivunhallintakeinoja tai jakaa omia kokemuksia muiden, samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa?

Hae mukaan nuorten aikuisten Kipu ja työ kohtaavat -kurssille!

Kahdentoista kerran kurssilla käymme läpi esimerkiksi kivunhallintaa, tietoa kivusta ja sen liitännäisistä sekä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhön. Kurssin sisältöä on suunniteltu yhdessä kipuoireisten kanssa, ja se sisältää tieto-osuuksia, yhteistä keskustelua ja pohdintaa sekä erilaisia harjoituksia. Kurssia ohjaa Suomen Kivun työntekijä Jenni Tarhanen (jenni.tarhanen@suomenkipu.fi) yhdessä vapaaehtoisen kanssa. Jos haluat kuulla muiden kurssille osallistuneiden kokemuksia, pääset kuulemaan kursseista lisää tästä videosta.


Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on tarkoitettu kaikille alle 35-vuotiaille, jotka haluaisivat tukea työssäjaksamiseen tai löytää uusia keinoja elämään kipujen kanssa.

Kurssille voit osallistua monenlaisesta elämäntilanteesta. Voit olla töissä, työnhakijana, sairaslomalla, opiskelijana tai muussa tilanteessa, jossa työelämä kipujen kanssa mietityttää. Tärkeintä on, että sinun on mahdollista sitoutua toimintaan koko kurssin ajaksi ja toivot löytäväsi keinoja kivun ja työn yhteensovittamiseen.

Kurssille osallistuaksesi et tarvitse lähetettä, diagnoosia tai Suomen Kivun jäsenyyttä.


Missä?

Verkossa Microsoft Teams -alustalla. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on mahdollisuus käyttää mikrofonia ja kameraa.


Mitä ja milloin?

Nuorten aikuisten Kipu ja työ kohtaavat -kurssin tapaamiset ovat tiistaisin klo 18-19:30. Kurssi kestää 12 viikkoa ja tapaamiskertojen aiheet ovat:

13.9. Aloitustapaaminen
20.9. Kipu
27.9. Arvot
4.10. Muisti
11.10. Vahvuudet
18.10. Aktiivisuuden ja levon tasapaino
25.10. Työn muokkaus
1.11. Työ kipujen kanssa
8.11. Uni
15.11. Miten puhua kivusta?
22.11. Tunteet
29.11. Päätöstapaaminen
Hakulomake

Kurssille pääset hakemaan tällä lomakkeella. Haku päättyy 29.8. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin viikon 35 aikana.


Miksi kurssille on haku?

Kurssien osallistujamäärää on rajattu, jotta kaikilla on mahdollisuus halutessaan osallistua keskusteluun ja päästä jakamaan omia kokemuksiaan. Jotta kurssista saisi itselleen mahdollisimman paljon hyötyä, se vaatii sitoutumista, eikä sen vuoksi sovi esimerkiksi kovin akuuttiin elämäntilanteeseen. Tämän vuoksi hakiessa kannattaa miettiä hetki, onko oma tämänhetkinen elämäntilanne sellainen, että se mahdollistaa viikoittaiset tapaamiset ja uuden oppimisen. Voit tutustua tarkempiin valintaperusteisiin ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Kipuun ja työhön liittyen järjestetään myös muita tapahtumia (esim. webinaareja ja työpajoja), jotka eivät vaadi pidempää osallistumista ja esimerkiksi webinaareihin mahtuvat kaikki halukkaat! Tulossa olevat tapahtumat löydät Tapahtumat -välilehdeltä.

Kurssin valintaperusteet

  • Halu löytää tukea kipuoireisiin
  • Ikä: Ensisijaisesti kurssin paikat on varattu alle 35-vuotialle, mutta mikäli paikkoja jää yli, ne täytetään muun ikäisillä hakijoilla sopivuusjärjestyksessä.
  • Ei ole osallistunut aiemmin Kipu ja työ kohtaavat -kurssille
  • Mahdollisuus sitoutua toimintaan
  • Valmius ja motivaatio ottaa uusia työ- ja toimintakykyä edistäviä toimintatapoja käyttöön

Kurssivalinnoissa painotetaan monimuotoisen ryhmän muodostamista.

Lisätietoja kurssista ja hakemisesta saat jenni.tarhanen@suomenkipu.fi