Haku: verkkoryhmien ja paikallisten vertaistukiryhmien ohjaajakoulutus

  • 28.8.11.9.2024
  • Microsoft Teams

Toivoisitko voivasi tukea kipuoireisia ja heidän läheisiään? Haluaisitko oppia ohjaamaan keskustelevaa ryhmää tai toiminnallista, vaikkapa käsityö- tai liikuntaryhmää? Kaipaatko merkityksellistä tekemistä tai uutta harrastusta? Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä myöntävästi, hae mukaan Suomen Kipu ry:n ryhmänohjaajakoulutukseen!

Verkkoryhmän tai paikallisen vertaistukiryhmän ohjaajana voit tarjota kipuoireisille tai heidän läheisilleen mahdollisuuden vertaistukeen ja yhdessä tekemiseen. Samalla kerrytät itsellesi arvokasta osaamista, jota voit halutessasi hyödyntää esimerkiksi opinnoissasi tai työelämässä.

Suomen Kipu ry järjestää syys-lokakuussa 2024 kaksi koulutusta: verkkoryhmien ja paikallisten vertaistukiryhmien ohjaajakoulutuksen. Koulutukset järjestetään samaan aikaan, joten valitse hakulomakkeella, kumpaan koulutukseen haluat osallistua. Koulutukset järjestetään Teams-alustalla. Koulutuskerrat ovat 

  • tiistaisin 17.9., 24.9., 1.10. ja 8.10. klo 18-19:30

Koulutuksen jälkeen osaat organisoida paikallisen tai verkossa kokoontuvan ryhmän toimintaa ja ohjata ryhmäkeskustelua. Saat myös valmiudet toiminnallisen ryhmän järjestämiseen. Lisätietoa koulutuksista löydät verkkoryhmän ohjaajakoulutuksen ja vertaistukiryhmän ohjaajakoulutuksen sivuilta.

 

Kenelle?

Kaikille kipuoireisten tai heidän läheistensä ryhmän ohjaamisesta kiinnostuneille. Keskustelevaa vertaistukiryhmää ohjataksesi sinun tulee itse olla kipuoireinen tai läheinen.

Missä?

Microsoft Teams -alustalla. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on mahdollisuus käyttää mikrofonia ja kameraa.

Milloin?

tiistaisin 17.9. - 8.10. klo 18-19:30

Hinta?

Koulutukset ovat maksuttomia. 

Kouluttajat?

Suomen Kipu ry:n järjestökoordinaattori Katja Pääkkönen ja hankekoordinaattori Eeva Kopperi

Miksi koulutuksiin on haku ja valintaperusteet?

Kumpaankin koulutukseen mahtuu 10 osallistujaa. Koulutukseen osallistuminen vaatii sitoutumista, eikä sen vuoksi sovi esimerkiksi kovin kiireiseen tai erityisen haastavaan elämäntilanteeseen. Hakiessa kannattaa miettiä, onko oma elämäntilanne tällä hetkellä sellainen, että se mahdollistaa osallistumisen koulutukseen. Painotamme haussa seuraavia valintaperusteita:

  • mahdollisuus sitoutua toimintaan
    • Koulutukseen ja ryhmän ohjaamiseen sitoutuminen koulutuksen jälkeen
  • valmius ja motivaatio toimia verkkoryhmän tai paikallisen vertaistukiryhmän ohjaajana
  • mahdolliseen omaan tai läheisen sairastumiseen liittyvän akuutin kriisin tulee olla läpikäytynä, sillä ryhmän ohjaajalla täytyy olla voimavaroja myös muiden tukemiseen
  • verkkoryhmien koulutuksessa verkkotoiminnan perusteiden osaaminen tai hyvät valmiudet opetteluun (esimerkiksi Teamsin käyttöä opetellaan kurssilla)

Hakulomake

Koulutukseen haetaan täyttämällä tämä hakulomake hakuaikana 28.8.-11.9.

Jos haluat saada muistutuksen hakuajan alkamisesta sähköpostiisi, jätä yhteystietosi Koulutukset-sivun lopussa olevalle lomakkeelle.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksiin liittyen voit kysyä eeva.kopperi@suomenkipu.fi ja katja.paakkonen@suomenkipu.fi

Koulutuksen aikatauluun tai toteutukseen voi tulla muutoksia, jolloin päivitämme ne tälle sivulle.