Haku Kipu ja työ kohtaavat -kursseille

  • 2.16.1.2024
  • Verkossa

Haluaisitko edistää omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi arjessa kipujen kanssa? Kaipaisitko tukea pohdinnalle työkykyyn ja työssä jaksamiseen liittyen? Haluaisitko jakaa omia kokemuksia muiden, samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa?

Hae mukaan Kipu ja työ kohtaavat -kurssille!

Kahdentoista kerran kurssilla käymme läpi esimerkiksi kivunhallintaa, tietoa kivusta ja sen liitännäisistä sekä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhön. Kussikerrat sisältävät teemoja niin unesta, muistista, arvotyöskentelystä kuin työn muokkauksestakin. Kurssin sisältöä on suunniteltu yhdessä kipuoireisten kanssa, ja se sisältää tieto-osuuksia, yhteistä keskustelua ja pohdintaa sekä erilaisia harjoituksia. Kurssia ohjaavat Suomen Kivun ohjaajakoulutuksen käyneet vapaaehtoiset yhdessä työntekijän kanssa. Jos haluat kuulla lisää kursseista sekä muiden kurssille osallistuneiden kokemuksia, voit katsoa tämän videon.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on tarkoitettu kipuoireisille, jotka haluavat tukea omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin sekä työhön liittyviin kysymyksiin. 

Kurssille voit osallistua monenlaisesta elämäntilanteesta. Voit olla töissä, työnhakijana, sairauslomalla, opiskelijana tai muussa tilanteessa, jossa työelämä kipujen kanssa mietityttää. Tärkeintä on, että sinun on mahdollista sitoutua toimintaan koko kurssin ajaksi ja toivot löytäväsi keinoja hyvinvointisi lisäämiseen.

Kurssille osallistuaksesi et tarvitse lähetettä, diagnoosia tai Suomen Kivun jäsenyyttä.

Missä?

Verkossa Microsoft Teams -alustalla. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on mahdollisuus käyttää mikrofonia ja kameraa.

Milloin?

Alkuvuodesta alkaa kaksi kurssia, jotka kokoontuvat 12 kertaa.

Kurssien ajankohdat ovat: 
Kurssi 1 (30.1.-16.4.) : tiistaisin klo 18-19:30 (Ohjaajina työntekijä Heidi Krogell sekä vapaaehtoiset Anna-Maija ja Johanna)
Kurssi 2 (1.2.-25.4.) : torstaisin klo 10-11:30 (Ohjaajina työntekijä Heidi Krogell sekä vapaaehtoiset Hannele ja Laura). Huom. ei tapaamista kiirastorstaina.

Hinta?

Kurssi on osallistujille maksuton.

Kurssille hakeminen

Kurssille haetaan hakulomakkeella, joka aukeaa 2.1. Osallistujamäärää on rajattu, jotta kaikilla on mahdollisuus halutessaan osallistua keskusteluun ja päästä jakamaan omia kokemuksiaan. Jotta kurssista saisi itselleen mahdollisimman paljon hyötyä, se vaatii sitoutumista, eikä sen vuoksi sovi esimerkiksi kovin akuuttiin kiputilanteeseen. Tämän vuoksi hakiessa kannattaa miettiä hetki, onko oma tämänhetkinen elämäntilanne sellainen, että se mahdollistaa viikoittaiset tapaamiset ja uuden oppimisen. Voit tutustua tarkempiin valintaperusteisiin tästä linkistä.

Kipuun ja työhön liittyen järjestetään myös muita tapahtumia (esim. webinaareja ja työpajoja), jotka eivät vaadi pidempää osallistumista ja esimerkiksi webinaareihin mahtuvat kaikki halukkaat! Tulossa olevat tapahtumat löydät Tapahtumat -välilehdeltä.

Hakulomake:

Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake verkossa 2.-16.1.

Haku päättyy ti 16.1. klo 12. Olemme yhteydessä kaikkiin hakulomakkeen täyttäneisiin viikon 3 loppuun mennessä.

Mistä saa lisätietoa kursseista?

Haluatko lisätietoa kursseista? Lue usein kysytyt kysymykset tai ota yhteyttä toiminnasta vastaavaan asiantuntijaan Heidi Krogelliin heidi.krogell@suomenkipu.fi , 045 117 3131

Kurssien tarkemmat kuvauksen löydät täältä.

Henkilö vilkuttaa tietokoneen näytölle, jossa on neljä hymyillen vilkuttavaa henkilöä etätapaamisessa. Teksti: Kipu ja työ kohtaavat. Haku kevään 2024 kursseille. Hakuaika päättyy 16.1. Suomen Kipu.