Teemailta: Voimaa luonnosta - luontoelämyksiä arkeen

  • ti 11.6.2024 klo 1819:30
  • Verkossa
Teemailta voimaa luonnosta - luontoelämyksiä arkeen ti 11.6. klo 18-19:30.
Järvimaisema, jossa kaisloja ja kiviä nousee vedestä. Taustalla pilvipoutainen taivas ja metsää järven toisella puolella.

Luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia lisätä hyvinvointia. Säännöllinen luonnossa oleskelu voi laskea stressitasoja, ehkäistä masennusta sekä parantaa mielialaa. Luonto madaltaa sykettä ja rauhoittaa, parantaa tarkkaavuutta ja palauttaa arjessa. Se virkistää ja toisaalta rentouttaa. Myönteisiä vaikutuksia saadaan aikaan jo vartin oleilulla luonnossa. 

Yksi tapa saada luonnosta hyvinvointivaikutuksia on hyödyntää luontovideoita, luontomeditaatiota ja luonnonmateriaaleja kotioloissa. Jo luontokuvien ja -videoiden katselu ja luonnosta keskustelu tuo hyvinvointia ja rauhoittaa. 

Suomen Kipu tarjoaakin mahdollisuuden virkistyä luonnosta kotioloissa Voimaa luonnosta -teemaillan parissa. Toisaalta tähän teemailtaan voit hyvin osallistua sään salliessa luontoympäristöstä, esimerkiksi puiston penkiltä, omalta pihalta tai parvekkeelta käsin mobiililaitteen ja kuulokkeiden kanssa. 

Tule keskustelemaan ja jakamaan omia vinkkejäsi siitä, miten luonnosta voi nauttia kipujen kanssa sekä miten luonto voi lievittää kipuja! Teemaillassa hyödynnämme myös yhdessä katsottavia luontokuvia ja -videoita ja jaamme kokemuksiamme niistä.

Kenelle?

Kipuoireisille ja heidän läheisilleen.

Aika

Tiistaina 11.6. klo 18-19:30.

Ohjaajat

Suomen Kivun hankekoordinaattori Eeva Kopperi.

Paikka

Teemailta Microsoft Teamsin välityksellä. Osallistua voi etänä joko tietokoneen tai mobiililaitteen kautta.

Hinta

Maksuton.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä linkistä 11.6. klo 12 mennessä.

 

Lisätietoja

eeva.kopperi@suomenkipu.fi

Infograagi Teemaillan: Voimaa luonnosta - luontoelämyksiä arkeen (ti 11.6.2024 klo 18-19:30) käytännöistä. Tilaisuuteen ei voi tulla vain kuuntelemaan tai osallistua vain osan aikaa. Yhteisten keskusteluiden aikana käytetään mikrofonia ja kameraa. Tallennetta ei tehdä. Jos ei pääse paikalle, toivomme ilmoitettavan asiasta. Suomen kipu.