Läheisten chatit

Suomen kipu ry järjestää Hyvä kysymys -palvelussa vertaistukichatteja myös läheisille. Chatit tapahtuvat tiettyyn aikaan ja niitä on ohjaamassa Suomen kipu ry:n työntekijä tai vapaaehtoinen.

Chatteihin ovat tervetulleita kaikki kipua sairastavien läheiset. Keskustella voi käyttäen nimimerkkiä anonyymisti, eikä keskusteluja tallenneta chatin päättymisen jälkeen. 

Löydät kaikki Hyvän kysymyksen chatit seuraavasta linkistä: Ryhmächatit

Tervetuloa keskustelemaan muiden läheisten kanssa!

19.10. klo 18-19 Kipu kolmantena pyöränä ihmissuhteissa

Krooninen kipu, esimerkiksi fibromyalgiasta, endometrioosista, migreenistä, suolistosairauksista tai tuntemattomasta syystä johtuva kipu voi mullistaa sairastuneen lisäksi myös lähipiirin elämän. Kipu voi vaikuttaa esimerkiksi läheisten sosiaalisiin suhteisiin, työhön, talouteen ja yleisesti arjessa jaksamiseen. Kipu voi muuttaa suhdetta myös sairastuneeseen. Onko sinun läheisesi kipu muuttanut suhtautumistasi tai suhdettasi häneen? Oletko joutunut ottamaan esimerkiksi entistä huolehtivampaa roolia itsellesi?

26.10. klo 19-20 Mitä mielessä?

Tule juttelemaan vertaistukichattiin niistä asioista, jotka ovat sinulle tällä hetkellä ajankohtaisia kipua sairastavan läheisenä. Millaisia ajatuksia sinulla on läheisen kipuun liittyen? Miten arki sujuu? Mitä sinulle itsellesi kuuluu? Jutellaan yhdessä chatissa mielessä olevista asioista.