Koulutus ammattilaisille: Voiko vuorovaikutus pelastaa kipuoireisen työkyvyn?
- ke 20.11.2024 klo 9:30–14:15
- Microsoft Teams
Kohtaatko työssäsi kipuoireisia työikäisiä, joiden kanssa ajoittain tulevat puheeksi työkyvyn haasteet? Hyvän kohtaamisen ja validoinnin taidon tiedetään olevan avainasemassa vuorovaikutuksessa kipuoireisen kanssa. Mutta mitä se sitten käytännössä oikein on? Sitä lähdetään ratkomaan tässä Voiko vuorovaikutus pelastaa kipuoireisen työkyvyn? -koulutuksessa!
Kenelle?
Koulutus on suunnattu kaikille työssään kipuoireisia työikäisiä asiakkaita kohtaaville, kuten sote-ammattilaisille, työkykykoordinaattoreille ja te-palveluiden asiantuntijoille. Koulutus sopii hyvin myös sote-alojen opiskelijoille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kipuun tai työkykyteemoihin perehtymistä.
Miksi osallistua?
Koulutuksessa saat tietoa erilaisten vuorovaikutuskeinojen vaikutuksesta kipuun ja työkykyyn sekä käytännön vinkkejä, miten edistää hyvää vuorovaikutusta.
Pääset halutessasi osallistumaan myös vuorovaikutteiseen pienryhmätyöskentelyyn, jossa harjoitellaan vuorovaikutustekniikoiden soveltamista käytäntöön yhdessä kokemustoimijoidemme kanssa. Saat välitöntä palautetta ja opit tunnistamaan, miten erilaiset lähestymistavat vaikuttavat kipuoireisten henkilöiden kokemukseen ja työkykyyn.
Tämä koulutus tarjoaa paitsi arvokasta tietoa ja taitoja, myös tilaisuuden verkostoitua muiden alan ammattilaisten kanssa ja jakaa kokemuksia sekä parhaita käytäntöjä. Ilmoittaudu nyt ja ota askel eteenpäin ammatillisessa kehityksessäsi!
Aika
Ke 20.11.2024
Webinaari klo 9:30-11:15
Käytännön harjoittelu klo 12-14:30
Paikka
Verkossa Microsoft Teams:n välityksellä.
Hinta
Maksuton
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa pääsee syventymään kivun moninaisiin vaikutuksiin työkykyyn ja tutkimaan, miten vuorovaikutus voi olla tehokas väline kipuoireisten asiakkaiden ja potilaiden tukemisessa. Koulutuksen aikana oppii kivun mekanismeista ja vuorovaikutuksesta, tutustuu validoinnin perusteisiin sekä pääsee kehittämään käytännön vuorovaikutustaitoja kokemustoimijoiden kanssa tehtävissä harjoituksissa.
Webinaari klo 9:30-11:15
- Kivun ja työkyvyn rajapinnalla: Heidi Krogell, vastaava asiantuntija, toimintaterapeutti / Suomen Kipu ry
- Positiiviseen suuntaaminen asiakkaan tunnekokemus huomioiden: Elina Weiste, Johtava tutkija / Työterveyslaitos
- Vuorovaikutuksen merkitys kipuoireisen käsityksiin kivusta ja työkyvystä: Riikka Holopainen, TtT, kipufysioterapian erikoisasiantuntija / MoveDoc
- Validoinnin voima työkyvyn tukemisessa: Heidi Krogell, vastaava asiantuntija, toimintaterapeutti / Suomen Kipu ry
Käytännön harjoittelu 12-14:30
Käytännön vuorovaikutusharjoituksia yhdessä kokemustoimijoiden kanssa. Harjoitukset toteutuvat pienryhmissä.
Osallistuminen
Koulutus koostuu aamupäivän webinaarista sekä iltapäivän harjoituksista. Voit itse valita, osallistutko vain webinaariin vai koko koulutuspäivään.
Huomioithan, että iltapäivän harjoitusosuus on osallistava ja keskusteleva. Iltapäivään voi osallistua vain, jos on osallistunut aamupäivän webinaariin.
Jotta vuorovaikutus iltapäivän harjoituksissa olisi mahdollisimman sujuvaa, toivomme osallistujien pitävän kameroita päällä yhteisten keskusteluiden aikana.
Aamupäivän webinaarista tehdään tallenne, joka julkaistaan loppuvuoden aikana YouTube-kanavallamme.
Kouluttajat
- Heidi Krogell, vastaava asiantuntija, toimintaterapeutti / Suomen Kipu ry
- Elina Weiste, Johtava tutkija / Työterveyslaitos
- Riikka Holopainen, TtT, kipufysioterapian erikoisasiantuntija / MoveDoc
Mukana myös Suomen Kivun kokemustoimijat
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu mukaan 6.11. mennessä!
Lisätietoja
heidi.krogell@suomenkipu.fi
Muutokset aikatauluihin ja ohjelmaan mahdollisia.