Oppaat

Oletko kiinnostunut tutustumaan lääkkeettömiin kivunhoidon keinoihin? Tai haluatko tietoa pitkäkestoisesta kivusta ja sen hoitokeinoista?

Tältä sivulta löydät Suomen Kipu ry:n oppaita. Kaikki oppaat ovat luettavina ilmaiseksi sähköisessä muodossa, tai niitä voi Kroonisen kivun ensitieto-opasta lukuunottamatta tilata myös paperisina pientä maksua vastaan. Saat kummankin oppaan paperisena kotiisi myös jäseneksi liittymisen (ensimmäisen jäsenpostin) yhteydessä.

Oppaiden lisäksi voit tilata Suomen Kivun esitteitä, Kipupuomin vuosikerran tai Ammattilaisen kipukirjan jäsenalennuksella. Tilauslomake löytyy alasivulta tai klikkaamalla tästä.

Lisätietoja sähköpostilla: toimisto@suomenkipu.fi

Menetelmiä lääkkeettömään kivunhoitoon

Opas on uusittu vuonna 2021!

Pitkäkestoista kipua ei yleensä pystytä poistamaan kokonaan, mutta kullekin potilaalle yksilöllisesti sopivilla lääkkeellisillä sekä lääkkeettömillä hoidoilla voidaan tukea kipupotilaiden elämänlaadun parantumista ja mielekkään elämän tavoittelua.

Tässä oppaassa esitellään lääkkeettömiä omahoitokeinoja sekä ammattilaisten tarjoamia hoitomuotoja, joita voidaan käyttää lääkärin tekemän hoitosuunnitelman osana tai tukena.

Kroonisen kivun ensitieto-opas

Kroonisen kivun ensitieto-oppaassa annetaan tietoa kivusta, sen liitännäisistä ja hoidosta. 

Osa teksteistä on pitkäkestoista kipua sairastavien kirjoittamia. Opas sopii luettavaksi niin vasta sairastuneelle kuin lisää tietoa etsivälle, jo pidempään kivun kanssa eläneelle, kipua sairastavan läheisille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.