Läheisten teemaillat

Kaikki teemaillat toteutuvat etäyhteydellä, joten niihin voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Teemaillat koostuvat yleensä lyhyestä alustuksesta, jossa tarjotaan tietoa illan teemasta, vertaistuellisesta keskustelusta tai erilaisista aiheeseen liittyvistä harjoituksista. Osallistua voi kameraa ja mikrofonia käyttäen tai kirjoittamalla chatissa.

5.11. Ystävien ilta klo 18-19:30

Onko kipu vaikuttanut ystävyyssuhteisiisi? Tuntuuko joskus siltä, että kipua on vaikea ymmärtää ystävän näkökulmasta? Vaikeuttaako kipu ystävien näkemistä tai yhdessä tekemistä? Tule pohtimaan ja kuulemaan näistä teemoista yhdessä ystäväsi kanssa! Illassa saat tietoa kivusta ja sen vaikutuksista ystävyyssuhteisiin. Lisäksi keskustellaan yhdessä keinoista ylläpitää ystävyyttä myös silloin, kun ystävällä on kipuja. 

10.11. Läheisten teemailta: Kipu osana ihmissuhteita klo 18-19

Ovatko ihmissuhteesi muuttuneet läheisesi sairastumisen myötä? Oletko kenties löytänyt uusia tuttavuuksia tai menettänyt ihmissuhteita läheisesi kivun vuoksi? Onko suhteesi läheiseesi muuttunut? Koetko, esimerkiksi, että sinun pitäisi olla sairaanhoitaja, lääkäri ja läheinen samaan aikaan?

Voit myös vaikuttaa illan sisältöön vastaamalla anonyymiin kyselyyn! 

19.11. Kipu ja muisti klo 18-19:30

Kivulla voi olla vaikutuksia myös kognitiivisiin taitoihin, kuten muistiin. Kipujen kanssa muisti ei välttämättä tunnu toimivan samalla tavalla kuin aiemmin. Mielestä saattavat unohtua sovitut menot tai uuden oppiminen voi tuntua haastavalta. Tämä voi herättää huolta ja kysymyksiä niin sairastuneessa kuin hänen lähipiirissään: Mitä voisi tehdä? Miten jatkaa ja jaksaa muistiongelmien kanssa? Millaisia keinoja arkeen voisi olla?