Webinaarit

Suomen kipu ry tarjoaa syksyn 2020 aikana erityisesti läheisten tiedon tarpeeseen vastaavan webinaarisarjan. Webinaareja järjestetään vaihtelevista aiheista ja niitä voi tulla seuraamaan syksyn ajan lähes joka keskiviikko klo 18-19. Ne koostuvat tallennettavasta asiantuntijan luento-osuudesta, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Webinaarit ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään Teams-sovelluksessa. Osallistua voit mikrofonia ja kameraa käyttäen, kirjoittamalla chatissa tai pelkästään kuunnellen. Suosittelemme seuraamaan webinaareja yhdessä läheisen kanssa, sillä yhdessä jaettu tieto edistää kuntoutumista parhaiten!

Menneiden webinaarien tallenteita löydät Suomen Kivun Youtube-kanavalta:

Tulossa olevat webinaarit:

28.10. Kipu ja muisti

Krooninen kipu voi vaikuttaa muistiin monin eri tavoin. Miten kipu vaikuttaa kognitiivisiin taitoihin? Miten muisti oikein toimii? Miten läheinen voisi helpottaa tilannetta?

Luento-osuuden pitäjänä on tässä webinaarissa Suomenselän Muisti ry:n vastaava muistiasiantuntija Mirja Hynninen. 

4.11. Eron jälkeinen vanhemmuus

Mietityttääkö ero? Jos perheessä on valmiiksi kipusairautta, voi ero tuntua entistäkin kuormittavammalta. Kysymyksiä voi herätä niin lasten kuin oman jaksamisen kannalta. Miten tukea lasta? Miten toteuttaa vanhemmuutta eron jälkeen? Miten ero vaikuttaa aikuisen tai lapsen elämään? 

Webinaarin alustuksen tulevat pitämään Piia Vehkoja ja Tanja Koskinen Ensi- ja turvakotien liiton Ero lapsiperheessä -hankkeesta.

11.11. Kipuihin liittyvät pelot

Krooniseen kipuun saattaa liittyä erilaisia pelkoja niin sairastavalla kuin hänen läheisillään. Minkälainen merkitys pelolla voi olla kipuun ja sen kokemiseen? Miten pelon kanssa tulisi toimeen tai miten sen merkitystä voisi omassa elämässään vähentää? 

Näistä aiheista tulee puhumaan psykologi, psykoterapeutti Jukka Kujanpää.

18.11. Kuukautiskierto ja kivut

Millaisia oireita ja kipuja kuukautiskiertoon saattaa liittyä ja miten niitä voisi seurata? Mitkä oireet ovat normaaleja ja mitkä taas voivat kertoa sairaudesta? Miten kuukautiskiertoon liittyviä asioita voisi ottaa puheeksi läheisen, esimerkiksi nuoren, kanssa?

Näistä asioista tulee kertomaan Korento ry:n Anna Kivimäki.

25.11. Kipu parisuhteessa

Kipu voi heijastua myös parisuhteeseen ja aiheuttaa siihen lisähaasteita. Miten kipu vaikuttaa parisuhteeseen? Entä vaikuttaako parisuhde kipuihin? Miten suhteesta voisi pitää huolta tai vahvistaa sitä myös kipujen kanssa? 

Kivusta parisuhteessa tulee puhumaan Laura Huuskonen Parisuhdekeskus Katajasta.