Kipu ja työ kohtaavat -ohjaajakoulutus

Onko sinulla hyvät sosiaaliset taidot ja haluaisit auttaa kipuoireisia löytämään keinoja kivunhallintaan ja työkyvyn ylläpitämiseen? Voisiko Kipu ja työ kohtaavat -kurssien ohjaaminen olla sinulle sopiva vapaaehtoistehtävä? Järjestämme säännöllisesti koulutuksia, joista saat tiedot ja taidot kurssin ohjaamiseen.

Millaiseen vapaaehtoistehtävään koulutus antaa välineet?

Kurssin ohjaaja vastaa ohjaustiimin (toinen vapaaehtoinen ja työntekijä) kanssa noin 8 hengen ryhmän ohjaamisesta verkossa kerran viikossa, 12 viikon ajan. Ohjaajalla on käytössään valmiit kurssimateriaalit ja ohjaussuunnitelma. Kurssiohjaajana toimiminen vie aikaa noin 2,5 tuntia viikossa.

 Vapaaehtoisena kurssiohjaajana toimiessa pääset auttamaan kipuoireisia löytämään keinoja arjen helpottumiseen, vahvistat omaa osaamistasi ohjaajana ja kerrytät tietoasi kivusta.

Ohjaajakoulutuksesta saat tiedot ja taidot kurssin ohjaamiseen. Vapaaehtoisena toimiessa saat perehdytystä ja koulutusta työntekijöiltä sekä pääset säännöllisesti vaihtamaan ajatuksia muiden kurssiohjaajien kanssa.

Vapaaehtoiset kurssiohjaajat mahdollistavat kurssitoimintamme laajentamisen, jotta kenenkään kipuoireisen ei tarvitsisi jäädä yksin kipujen ja työelämäpohdintojen kanssa. Hae mukaan kouluttautumaan merkitykselliseen vapaaehtoistehtävään!

Kenelle?

Ryhmän ohjaamisesta kiinnostuneille.

Ohjaustehtävässä on hyötyä hyvistä vuorovaikutustaidoista, perustiedosta kivusta sekä sujuvista tietoteknisistä taidoista. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse osata, vaan koulutuksesta saat vahvistusta ohjaustaitoihisi!

Aiemmasta ohjauskokemuksesta on hyötyä, mutta se ei ole edellytys koulutukseen osallistumiselle.

Jokin kosketuspinta kipuun on hyödyllistä olla. Kipu voi olla tuttua joko oman tai läheisen kautta. Kurssin ohjaaminen soveltuu hyvin myös sosiaali - ja terveysalla työskenteleville tai alaa opiskeleville.

Aikataulu ja koulutuksen sisältö

Koulutus järjestetään kerran vuodessa.

Koulutukseen sisältyy:

  • 5 yhteistä tapaamiskertaa verkossa
  • Itsenäistä opiskelua ja välitehtäviä
  • Yksilötapaaminen kouluttajan kanssa

Koulutustapaamiset ovat pääsääntöisesti joka toinen viikko ilta-aikaan.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa

  • Käyttää valmiita materiaaleja ryhmän ohjaamiseen
  • Nimetä erilaisia kivunhallinnan keinoja
  • Ratkaista haastavia ryhmätilanteita yhdessä toisen ohjaajan kanssa
  • Soveltaa ryhmäkerran aikataulua
  • Tunnistaa ryhmätoiminnan tavoitteet
  • Tunnistaa omat rajansa ohjaajana

Paikka

Koulutus järjestetään verkossa Microsoft Teamsin välityksellä. Koulutustapaamisissa työskennellään paljon yhdessä keskustellen, joten osallistuminen edellyttää mikrofonin ja kameran käyttämistä.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii vastava asiantuntija Heidi Krogell, jolla on kokemusta sekä kouluttamisesta että Kipu ja työ kohtaavat -kurssien ohjaamisesta.

Hinta

Koulutus on maksuton, eikä edellytä Suomen Kipu ry:n jäsenyyttä.

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen haetaan täyttämällä hakulomake. Tiedon hakuajan alkamisesta voit tilata jättämällä yhteystietosi verkkolomakkeelle.

Koulutuksen hakuvaiheessa etusijalla ovat he, jotka ovat kiinnostuneet ohjaamaan jatkossa Kipu ja työ kohtaavat -kurssia verkon välityksellä. Koulutuksen päätyttyä tarkastellaan kuitenkin yhdessä, tuntuuko ohjaustehtävä sinulle sopivalle ja ajankohtaiselle.

Tutustu tarkempiin valintaperusteisiin.