Moderointikoulutus

Onko sinulla hyvät vuorovaikutustaidot, ilmaisetko itseäsi hyvin kirjallisesti ja kaipaisitko jotain merkityksellistä tekemistä? Voisiko Suomen Kivun verkkotoiminnassa moderointi olla sinulla uusi mielekäs harrastus?

Millaiseen vapaaehtoistehtävään koulutus antaa välineet?

Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet toimia moderoijan roolissa Facebook-ryhmissä, webinaareissa, tai Discord-ryhmässä. Koulutuksessa opitaan moderoinnin periaatteet ja käytännöt, sekä perustiedot yhdistyksen toiminnasta.

Kenelle?

Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan vapaaehtoistehtävässä joko pop-up-tyyppisesti webinaareissa, tai pidempiaikaisesti sitoutuen Facebook-ryhmien ja Discord-ryhmän moderointiin. Voit olla itse kipuoireinen, kipuoireisen läheinen, sote-alan ammattilainen tai opiskelija, tai muuten vaan kipuasioista kiinnostunut!

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen osallistuja

  • Tuntee Suomen Kivun verkkotoimintaa
  • Tietää, miten Facebook-ryhmiä moderoidaan
  • Osaa moderoida webinaareja

Aikataulu ja koulutuksen sisältö

Koulutus järjestetään ensimmäistä kertaa vuoden 2023 toukokuussa, ja jatkoa mietitään pilottikoulutuksen jälkeen.

Koulutus on pituudeltaan kaksi 1,5 tunnin kertaa, ja kerrat ovat kahtena peräkkäisenä viikkona samana viikonpäivänä. Koulutukset ovat pääsääntöisesti ilta-aikaan. Lisäksi ensimmäisellä kerralla koulutuksessa tulee tehtävä, joka täytyy tehdä toiselle kerralle.

Koulutuksessa opetellaan Facebook-ryhmien, webinaarien sekä Discordin moderointia.

Paikka

Koulutus järjestetään verkossa Microsoft Teamsin välityksellä. Koulutustapaamisissa työskennellään paljon yhdessä keskustellen, joten osallistuminen edellyttää mikrofonin ja kameran käyttämistä.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Yhdessä etänäkin -hankkeen hankekoordinaattori Emmi Vainio.

Hinta

Koulutus on maksuton eikä edellytä Suomen Kipu ry:n jäsenyyttä.

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen haetaan täyttämällä hakulomake. Tiedon hakuajan alkamisesta voit tilata jättämällä yhteystietosi verkkolomakkeelle.

Jokaiseen koulutukseen mahtuu 15 osallistujaa. Koulutukseen osallistuminen vaatii sitoutumista, eikä sen vuoksi sovi esimerkiksi kovin akuuttiin elämäntilanteeseen. Hakiessa kannattaa miettiä, onko oma elämäntilanne tällä hetkellä sellainen, että se mahdollistaa osallistumisen koulutukseen. Painotamme haussa seuraavia valintaperusteita:

  • mahdollisuus sitoutua toimintaan (lyhyemmäksi ajaksi webinaarien kohdalla, pidemmäksi ajaksi ryhmien moderoinnissa)
  • valmius ja motivaatio toimia moderaattorina
  • verkkotoiminnan perusteiden osaaminen tai hyvät valmiudet opetteluun (esimerkiksi Teamsin käyttöä opetellaan kurssilla)